El Govern avança cap a la internacionalització i suport al món local

El Govern reforçarà els serveis d’assessorament, formació, coordinació i finançament que ofereix a les institucions del món local per internacionalitzar-se. A la vegada també vol sumar esforços per afrontar reptes globals com el canvi climàtic. Aquest és el compromís de la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, que ha presentat aquest dimecres a la fira Municipàlia de Lleida, per tal de tirar endavant projectes d’àmbit internacional.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els serveis inclouen l’acompanyament en l’obtenció de fons europeus, el desplegament d’un programa d’estades en pràctiques en matèria d’acció exterior, la promoció de la influència municipal davant les institucions internacionals o la contribució al finançament de projectes municipals d’àmbit internacional, entre altres. En aquest sentit, Serret ha posat de manifest el compromís del Govern per reforçar l’acompanyament econòmic i d’assessorament als projectes i iniciatives dels ens locals d’àmbit internacional. L’objectiu d’això és que el món local i les seves polítiques siguin «més presents» a nivell de xarxes europees o internacionals.

Els pressupostos de la Generalitat són el «primer punt de partida», ha dit Serret, per fer efectiu aquest impuls als serveis d’acció exterior per al món local. «Són línies que hem reforçat en els darrers anys i volem seguir fent-ho en els propers pressupostos», tot i que per ara «no hi ha imports concrets», ha conclòs.