Un gos de raça perillosa n’ataca dos més, i en deixa un de ferit greu a Catalunya

Un gos de raça potencialment perillosa va accedir als patis de dos domicilis d’Empuriabrava (Alt Empordà) i va atacar-ne dos més que estaven a l’interior. A conseqüència de l’agressió, un dels animals va resultar ferit greu. Els fets van passar aquest dissabte i la unitat de Policia Mediambiental de la Policia Local va identificar-ne el propietari, a qui han denunciat per diverses infraccions. Els agents li van requerir la documentació relativa a aquest tipus de races potencialment perilloses com ara el número de xip, el full d’inscripció al cens, l’assegurança de responsabilitat civil i la llicència municipal de tinença i conducció de gossos de raça potencialment perillosa.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El propietari no va aportar ni la cartilla sanitària ni la documentació requerida i, a més, la policia va constatar que no tenia l’animal en unes instal·lacions adequades que n’evitessin la fugida.

La policia va rebre l’avís dissabte al matí quan va rebre la trucada de la propietària del gos ferit alertant que un gos, que s’havia escapat, n’havia atacat dos més i que havia provocat ferides important al seu.

Des del cos policial recorden que encara que es tracta d’un gos creuat amb exemplars de raça potencialment perillosa -com en aquest cas-, també són considerats d’aquest tipus i se’ls aplica la mateixa normativa.