Sense Categoria

Moren 26 ovelles i 3 corders per l’atac d’uns gossos en una granja de Ponts

Avatar
  • octubre 26, 2018
  • 3 min read

Alguns dels animals morts i ferits, per part d'un grup de gossos, en una granja de Ponts | @agentsruralscat

 

Un pastor del Pla de la Força, al municipi de Ponts (Noguera), ha denunciat que un grup de gossos han mort 26 ovelles adultes i tres corders de la seva granja. 35 ovelles més han resultat ferides. El pastor va trobar els animals el 15 d'octubre al matí dins el cobert tancat on passen la nit, quan els va anar a buscar per pasturar. El pastor també va trobar un dels gossos i el va retenir fins que tècnics i voluntaris se'l van endur a la protectora de la Noguera, a Foradada, on confien que el podran socialitzar i donar en adopció. Els Agents Rurals creuen que el gos retingut, un animal jove sense xipar, no va actuar sol i, per això, han instal·lat als voltants de la granja una gàbia trampa per poder capturar un altre gos que hagi participat en l'atac, si torna, i poder localitzar així el propietari.

 

Segons ha explicat el cap d'àrea bàsica dels Agents Rurals a la Noguera, Francesc Coll, es tracta d'un ramat d'ovelles que cada dia surt a pasturar i a la nit el tanquen en un cobert delimitat per una tanca. La tanca, però, ha dit, tenia algun forat, i creuen que va ser per aquí on el gos o gossos van accedir. És per això que recomanen revisar la fermesa dels tancats, no només perquè els animals de dins no puguin sortir, sinó també perquè altres animals no hi puguin accedir des de fora. Coll ha explicat que és la primera vegada que aquesta granja rep un atac al bestiar però reconeix que s'han registrat altres atacs a la zona, fins i tot per gossos d'altres explotacions que surten a voltar junts a les nits. Per aquest motiu insisteixen a tenir controlats els animals.

 

«No estem segurs que hagi estat un gos sol», ha reconegut Coll. És per això que, amb el vistiplau de l'Ajuntament de Ponts, han deixat al lloc una gàbia trampa per si algun altre gos torna. El gos capturat és un gos jove sense xip que «potser s'ha escapat d'una camada de gossos que algú no volia», ha explicat Coll. En aquest sentit, recorda que tots els animals han d'estar censats i dur xip així com collar a la via pública.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *