Google i MWC: Nova eina digital contra les fake news

Google i la fundació Mobile World Capital han arribat a un acord per desenvolupar una eina digital per lluitar contra les notícies falses. Així ho han anunciat al Mobile World Congress (MWC), on han detallat que la plataforma anomenada ‘Fact-Checking Suite’ estarà disponible el 2025 i es podrà fer servir en català. «Volem donar eines a la societat que permetin automatitzar la detecció de les ‘fake news’ i combatre-les», ha dit el director de connectivitat intel·ligent del MWCapital, Eduard Martín. L’eina permetrà verificar «amb més agilitat i velocitat» informacions publicades en canals digitals. «Un dels temes que més ens preocupa són les ‘fake news’, la desinformació, com arriben a la gent i la interpretació que se’n fa», ha admès Martín.

L’acord l’han formalitzat aquest dimarts al matí el director general de MWCapital, Francesc Fajula; i el director de polítiques públiques i relacions institucionals de Google a Espanya i Portugal, Miguel Escassi.

«És una eina que possibilitarà als ‘fact-checkers’ tenir més mitjans a través de la computació er poder detectar quan es tracta o no de notícies falses», ha detallat Martín. «Es basarà en tot el coneixement que Google té de la xarxa en sí, de les dades», ha avançat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’objectiu de tot plegat, segons el director de connectivitat intel·ligent del MWCapital és proporcionar una manera de «detectar de manera ràpida i fiable» que una informació és falsa, de manera que es redueixi el «biaix» de desinformació que arriba a la ciutadania.

El projecte s’enfocarà tant a organitzacions que es dediquen a la verificació de notícies, mitjans de comunicació o, directament, a la societat civil.