Sense Categoria

GlobaLleida ha contribuït des del 2013 a la creació de 559 empreses

Avatar
  • novembre 6, 2018
  • 2 min read

Imatge dels assistents al consell general de GlobaLleida | LleidaDiari.cat

 

GlobaLleida ha facilitat assessorament a 4.687 persones entre els anys 2013 i 2018 i ha contribuït a la creació de 559 empreses, les quals han generat 811 llocs de treball directes amb una inversió estimada en 10.340.096 euros. Destaca que moltes d'aquestes noves empreses són dels àmbits de les noves tecnologies i de la biomedicina i biotècnica, així com que gairebé la meitat han estat creades per dones. D'altra banda, mitjançant les rondes de finançament organitzades per GlobaLleida en els darrers cinc anys, 171 empreses han sol·licitat un suport financer per valor global d'uns 22 milions d'euros. Les dades s'han donat a conèixer després de les reunions del consell executiu i del consell general celebrades aquest dilluns.

 

En els últims deu mesos a través dels serveis i programes que ofereix GlobaLleida s'ha facilitat la creació de 56 noves empreses i la continuïtat de 27 més a través del programa Reempresa. En total, són 83 empreses que han generat una ocupació directa de 135 llocs de treball i una inversió induïda de 1.391.130 euros. Així mateix, mitjançant les rondes de finançament organitzades durant el 2018, 46 empreses han demanat un suport financer de prop de 1,5 milions d'euros. D'altra banda, 21 empreses han participat enguany en els programes de creixement empresarial de GlobaLleida; 1.388 persones ho han fet en les activitats de formació proposades en el Catàleg EmForma, i les activitats adreçades a alumnes i professors incloses en el Programa E2 pel foment de l'emprenedoria han comptat amb la participació de 3.136 assistents.

 

Les dades les ha donat a conèixer el president de GlobaLleida, Ramon Roca, després del comitè executiu i del consell general de l'organisme celebrades aquest dilluns a la tarda a la Llotja de Lleida. Ambdues reunions també han comptat amb la presència del president honorífic de l'ens, Antoni Brufau, de la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i de l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, entre altres representants de diferents institucions. Perelló ha destacat que GlobaLleida «és una eina imprescindible per al territori pel suport que tenen les empreses per tirar endavant, així com per tota la informació i formació que reben». 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *