
Si hi ha una cosa que representa a les dones és la seva delicadesa, intuïció i decisió en fer i sentir la vida. És igual que la societat o els paràmetres establerts diguin que han d'anar per un camí, ja que, si el seu cor les guia, arribaran tan lluny com havien somiat. I de somnis fets realitat en saben molt les protagonistes d'avui.
Dues dones de Lleida, empresàries, emprenedores i ben sabedores dels motius que els hi fan començar cada nou dia amb il·lusió. I a més a més, dues dones que han rebut el suport de GLOBALLEIDA, l'àrea d'emprenedoria i empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, que també treballa l'emprenedoria femenina amb l'objectiu de garantir la consolidació i el creixement de les empreses creades per dones. Tanmateix, aquesta àrea vol contribuir a abolir les desigualtats i bretxes de gènere que se'n deriven, com la salarial, i les conseqüències que comporta.
[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]
Des de GLOBALLEIDA destaquen que: «Les dones emprenedores suposen un motor important que contribueix a la transformació econòmica del nostre territori». La Zoe Valero és, des de fa 6 anys, la gerent (i tot el que faci falta), de l'empresa familiar Torrons Fèlix, d'Agramunt. L'empenta juvenil la va portar a «estudiar Dret, perquè era el que m'agradava», però el pas dels anys l'han portat a tornar a les seves arrels i, ara, «treballar en el que m'apassiona».
Adaptar la tradició al futur
I el que l'apassiona té el sabor dolç de la xocolata i del torró de les mans del seu pare, així com les olors de la seva infantesa que, curiosament, combinen perfectament amb els seus projectes de futur. La Zoe va aterrar a l'empresa familiar amb la forta convicció que havia d'adaptar el producte que durant anys havien treballat des de l'obrador de sota de casa els seus pares, a la demanda social actual. Per això, es va formar i especialitzar en el treball de la xocolata i ha demostrat que els torrons i qualsevol de les seves derivacions no només es poden menjar per Nadal.
Part d'aquest projecte fet realitat ha estat gràcies al suport que GLOBALLEIDA va oferir a la Zoe en els seus inicis, ja que «em van ajudar a plasmar en un projecte totes les ides que jo tenia». «Em van ajudar moltíssim a dissenyar el meu full de ruta», celebra l'empresària que demostra cada dia que es pot evolucionar cap el futur tenint sempre el passat com a punt de partida.
Art, disseny i gastronomia a Lleida
L'Alexa Trilla és art, gastronomia i arquitectura. A través del projecte Archicookture, la lleidatana honra les hores que la seva àvia es va passar als fogons del seu restaurant amb una mirada nova, innovadora i plena de bellesa. L'Alexa és arquitecta, però gràcies als seus estudis gastronòmics i en 'food design', és capaç de traduir els objectius i l'essència d'una empresa a través d'un plat, un pastís o un disseny.
Ella elabora càterings o productes per a empreses que volen transmetre el seu missatge d'una forma diferent, però que t'atrapa. Gràcies a GLOBALLEIDA l'Alexa ha tingut l'oportunitat de donar a conèixer més i millor el seu negoci i, sobretot, a tenir una visibilitat com a dona que, en el món de la gastronomia, sovint es queda amagada. La Zoe i l'Alexa no entenen de silenci. GLOBALLEIDA tampoc, i continua donant veu a totes les empreses de la demarcació amb eines, dedicació i treball.