La gran aposta de GlobaLleida per l’emprenedoria i l’autoocupació

La Fira FormaOcupa 2023, el Saló de la Formació i Ocupació de Lleida, va tancar les seves portes ara fa una setmana. I GlobaLleida va ser-hi present amb el projecte ‘La força dels futurs emprenedors’, el lema que l’ens ha utilitzat com a reclam dels estudiants.

Per un costat, tots els assistents interessats a autoocupar-se han pogut fer el ‘Test de l’emprenedor’, amb l’objectiu de poder descobrir els seus talents a través d’un test dissenyat per conèixer quines són les seves competències més destacades. Un qüestionari autodiagnòstic amb el qual, mitjançant un conjunt de preguntes, han pogut comprovar quins són els talents més importants de què disposen per tal de poder desplegar el seu potencial, determinar quin tipus de perfil presenta i quina és la seva posició davant cadascun dels hàbits i comportaments emprenedors.

A més, l’estand de GlobaLleida ha estat un punt d’informació, tant del servei de creació d’empreses a través dels Punts d’Atenció GLOBALLEIDA (PAGLL) com del catàleg de serveis disponibles.

En el decurs de la Fira, també ha tingut molt bona acollida el taller ‘Emprenem jugant’, que s’ha impartit a l’alumnat d’ESO, Batxillerat i cicles formatius, amb l’objectiu d’estimular la creativitat i les habilitats emprenedores.

Lleida Talent Emprenedor

Durant el transcurs d’aquest certamen, també s’han donat a conèixer el balanç de resultats 2021-2020 del programa ‘Lleida Talent Emprenedor’, adreçat als alumnes i professors dels centres educatius. Es tracta d’un programa de foment de l’emprenedoria als centres educatius, fruit de la col·laboració del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida amb l’Ajuntament de Lleida i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i neix amb l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor a l’escola mitjançant accions i activitats adreçades a l’alumnat i al personal docent.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El programa s’estructura en quatre blocs: Sessions de sensibilització (amb l’objectiu de despertar l’interès de l’alumnat per aquesta temàtica); tallers temàtics (en un format pràctic i directe que fomenta la participació i la col·laboració dins el grup); activitats per a personal docent (recursos i eines de suport que facilitin al personal docent la transmissió a l’alumnat dels diferents conceptes relacionats amb la iniciativa emprenedora); i activitats de caràcter participatiu i lliure accés:(jornades, premis, fires i activitats genèriques de caràcter transversal i participatiu de lliure accés).

Pel que fa a les xifres d’aquest programa, en el període entre el 2021/2022 s’han fet 78 activitats, en les quals han participat 19 centres, amb una assistència de 1.852 alumnes i 26 docents del conjunt del territori. Quant a les xifres de sol·licituds d’aquest 2022-2023, s’han demanat 98 activitats, en què participaran 25 centres educatius de la demarcació de Lleida.

El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, ha destacat durant el certamen que «trobar feina és una tasca important, però, crear la teva pròpia empresa i endinsar-te al món de l’emprenedoria de forma activa i satisfactòria, també». Per això, GlobaLleida ha estat present un any més a la fira FormaOcupa de Lleida, donant a conèixer el conjunt de programes, activitats i serveis que ofereix a través dels Punts d’Atenció ubicats en el conjunt del territori.

Per la seva banda, Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, també ha fet èmfasi en la idea que a Lleida es conrea el talent. Un informe de la COELL destaca que les empreses tecnològiques són les més atractives per al jovent, independentment de la professió que vulguin exercir, i que «després de Barcelona, les Terres de Lleida són el segon territori en nombre d’empreses tecnològiques i que aquesta oferta els garanteix poder definir el seu futur professional mantenint les arrels al seu territori».