Els gihadistes de Ripoll havien preparat més de 100 quilos d’explosiu per atemptar a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra investiguen 'in situ' l'explosió de l'habitatge d'Alcanar. | cedida

 

Obtenir més de 100 quilos d'explosiu per preparar una bomba de conseqüències devastadores, coneguda com la «mare de Satan». Aquestes eren les intencions dels terroristes de Ripoll moments abans de l'explosió d'Alcanar. Mohamed Houli Chemlal va ser el supervivent d'aquella deflagració i ha confessat al jutge del Jutjat d'Instrucció 4 de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, que havien aconseguit reunir gran quantitat de triperòxid de triacetona o TATP, una substància explosiva que es pot fabricar de forma casera, mesclant àcid sulfúric, aigua oxigenada i acetona. Segons informen fonts properes a la investigació al diari 'El Periódico', els terroristes podrien haver acumulat una quantitat molt més gran de TATP.

L'imam Abdlebaki Es Satty i Youssef Aalla eren els encarregats de barrejar el producte i refredar-lo amb gel. Després, l'assecaven amb ventiladors i el deixaven reposar al sol perquè s'endurís, un procés relativament fàcil però molt perillós, tant que el producte va explotar, destrossant completament l'habitatge a Alcanar. L'objectiu era repartir més de 200 quilos de TATP —la quantitat més gran d'explosiu de la que ha disposat una cèl·lula terrorista a Europa— en 20 sacs de cinc quilos, distribuïts al seu torn en tres carregaments que es col·locarien en tres punts concorreguts de Barcelona. Un atac esgarrifós que es va veure frustrat per les dues explosions que es van produir a Alcanar.

 

Mohamed Houli va aportar informació molt valuosa als serveis policials, confirmant que la cèl·lula gihadista preparava «un o diversos» atemptats de forma imminent a Barcelona. Tot i així, l'advocat d'Houli va demanar la seva llibertat amb mesures cautelars, una petició que no va impedir que el jutge decretés per a ell presó incomunicada i sense fiança.

 

Imatge del detingut a Alcanar, Mohamed Houli Chemlal | CatalunyaDiari.cat