Gerro d’aigua freda d’Argimon sobre l’aixecament del confinament comarcal a Catalunya

Gerro d’aigua freda d’Argimon sobre l’aixecament del confinament comarcal a Catalunya

Salut ha confirmat que està estudiant aixecar el confinament municipal per a les eleccions del Barça | Cedida

 

Aquest dilluns els centres comercials han reobert a Catalunya, després de gairebé dos mesos tancats, i la previsió, si la cosa segueix evolucionant de manera favorable, és que es puguin aixecar més restriccions. Una de les que més ciutadans reclamen aixecar és el confinament comarcal, que ara mateix es manté de dilluns a diumenge a tot el territori català. 

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Argimon, contrari a aixecar o suspendre el confinament comarcal

En una entrevista a RAC 1, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, s'ha referit a aquesta possibilitat davant dels micròfons. En concret, preguntat sobre la possibilitat de posar fi a aquest confinament de comarca amb motiu del procés electoral del FC Barcelona, Argimon ha confirmat que es tracta d'una possibilitat que ja estan estudiant els tècnics de la conselleria. No obstant això, s'ha mostrat contrari a fer-ho: «La gent no ho entendria», ha justificat la seva postura. 

 

Al mateix temps, i si bé ha apostat per anar «donant aire» i relaxar o aixecar més mesures a partir de la setmana que ve, Argimon sí que ha descartat completament posar fi al toc de queda nocturn. Amb tot no ha volgut aclarir quines mesures està estudiant aixecar o relaxar el comitè tècnic del Procicat. 

Reobren els centres comercials catalans

Després de gairebé dos mesos tancades, aquest dilluns han reobert les botigues de més de 400 metres quadrats. Ho han fet, però, acotant la superfície de venda i acceptant només el 30% de l'aforament. Unes restriccions imposades pel Procicat que deixen sensacions contradictòries entre els comerciants. «Poder obrir és un alleugeriment, però fer-ho amb només 400 m2 ens sembla poca cosa», explica a l'ACN el responsable del Fes Més a Sant Pere de Ribes. L'aforament reduït ha provocat cues a l'entrada de l'establiment, una situació que s'ha repetit a totes les botigues que han tornat a aixecar la persiana al parc comercial Rambla del Garraf. Les devolucions i la compra de roba han marcat les necessitats dels primers clients.

 

Moltes imatges i vídeos han arribat a les xarxes socials amb les cues que s’han pogut veure aquest matí en els centres comercials catalans. Amb tot, els centres es mostren «desconcertats» perquè els bars i restaurants del seu interior encara no poden obrir, fet que provoca que les visites dels clients siguin més breus, ja que no ocuparan temps menjant o aprofitant per prendre alguna beguda. Així, Catalunya relaxa a poc a poc les seves restriccions en un moment on els contagis estan descendint positivament a tot el país.