Sense Categoria

El Govern contempla pactar amb el PSC els pressupostos de la Generalitat

Avatar
  • octubre 14, 2018
  • 3 min read

Quim Torra, disposat a pactar els pressupostos amb el PSC | cedida

 

El pas de les setmanes provoquen l'aparició de suor freda en el Govern. La falta de suports per aprovar els pressupostos de la Generalitat 2019 fan trontollar l'executiu de Quim Torra, que tem les dificultats que apareixen i apareixeran per trobar els avals necessaris.

 

Conscients que la CUP està molt més decantada en la voluntat de no votar en lloc de donar el «sí» i que els comuns vendran la seva pell molt cara, el Govern contempla alternatives per poder seguir endavant amb el seu projecte i no estancar-se en un nou conflicte enter partits.

 

El PSC entra en escena pel Govern

Fa poc més de dos mesos que Quim Torra va dir les lapidàries paraules que podrien cavar la seva pròpia tomba: «Això és un mandat democràtic d'autoexigència». Amb aquestes, reconeixia que, en cas de no aconseguir un acord pels pressupostos de la Generalitat 2019, està disposat a dimitir.

 

Miquel Iceta i Quim Torra podrien reunir-se aviat

Miquel Iceta i Quim Torra podrien reunir-se aviat | CatalunyaDiari.cat

 

L'arriscada afirmació del President i la fragilitat que reflecteix actualment el Govern per les desavinences amb els seus teòrics aliats han provocat que es busquin opcions paral·leles per arribar als mencionats pactes. En aquests moments, tot apunta que el Partit Socialista Català (PSC) podria tenir-ne la clau.

 

«Hem d'aconseguir que als socialistes se'ls faci difícil votar no», asseguren fonts del Govern a 'NacióDigital'. El mencionat portal recull que l'executiu liderat per Quim Torra és conscient que «com més avals, millor», motiu pel qual el suport de Miquel Iceta podria ser vist amb molts bons ulls.

 

JxCat s'apropa als socialistes

Quim Torra manté la primera carta d'arribar a un acord amb la CUP. No obstant això, conscient de la complexitat i que el pacte difícilment arribarà, no descarta buscar l'ajut dels socialistes. Aquesta teoria ha estat reforçada per la portaveu del sector econòmic del PSC, Alícia Romero, que ha confirmat un primer contacte.

 

«Sembla que hi ha voluntat d'acord i d'eixamplar suports», reconeixia la diputada, reconeixent la «intenció» del Govern per pactar amb el grup liderat per Miquel Iceta. Tot i això, va recordar que les relacions encara estan allunyades i que caldrà esperar per veure el camí a seguir.

 

La «unilateralitat», l'únic però del PSC

D'altra banda, no només és Quim Torra qui ha de decidir si fer el pas per apropar-se als socialistes. Des del PSC també es mostren previnguts per aquesta possibilitat, ja que implicaria contradir moltes afirmacions emeses en els últims anys.

 

Per això, la portaveu del grup parlamentari, Eva Granados, no ha dubtat en posar el desnivell més important a les negociacions. El PSC no aprovarà els pressupostos «mentre la unilateralitat estigui sobre la taula». Amb aquesta informació, la pilota està a la teulada del Govern.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *