Sense Categoria

La Generalitat inicia el tractament d’enguany contra la mosca negra al Cinca català i al Segre fins a Lleida

Avatar
  • abril 10, 2018
  • 2 min read
La Generalitat inicia el tractament d’enguany contra la mosca negra al Cinca català i al Segre fins a Lleida

Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) han dut a terme aquest dimarts al matí la primera de les fumigacions d'aquest any per combatre la mosca negra al tram català del riu Cinca i el Segre fins a la ciutat de Lleida. Està previst que en el transcurs de la campanya 2018 s'apliquin sis fumigacions, fins a l'estiu, que s'aniran programant en funció dels resultats de les prospeccions que es realitzaran periòdicament en els punts determinats dels rius per conèixer l'evolució de la densitat de larves.

La Generalitat inicia el tractament d’enguany contra la mosca negra al Cinca català i al Segre fins a Lleida

L'helicòpter, duent a terme el tractament d'enguany contra la mosca negra al Cinca català i al Segre fins a Lleida, al final del seu recorregut, al costat de la depuradora de Lleida | LleidaDiari.cat

 

 

Les successives fumigacions es faran mitjançant un helicòpter, que arribarà fins a la depuradora de Lleida. Des d'aquest punt fins al Parc de la Mitjana de Lleida s'efectuaran a través de medis terrestres. En cada tractament s'actua en una trentena de punts d'abocament en els quals s'hi distribueixen en total un miler de litres d'un insecticida larvicida biològic molt específic i selectiu per a la mosca negra per tal d'eliminar la possibilitat que les larves, dipositades pels adults en les algues (macròfits), es desenvolupin.

  

 

 

Les fumigacions que s'efectuen els darrers anys contra la mosca negra han permès una reducció d'un 90% de les picades a la població de la zona afectada respecte dels anys en què no es feia el tractament. L'erradicació total de la mosca negra no és possible, però l'aplicació de l'insecticida arriba a eliminar fins a un 95% el nombre de larves del riu, en funció també d'altres factors com són les condicions meteorològiques, el cabal del riu, la major o menor presència d'algues i la temperatura de l'aigua. Amb els tractaments es pretén mantenir l'afectació de la plaga en uns nivells tolerables i reduir de forma significativa les molèsties per a la població. En el programa i finançament del tractament contra la mosca negra al Cinca català i al Segre fins a Lleida hi participen els departaments de Territori i Sostenibilitat, Salut, Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Empresa i Coneixement.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *