Societat

La Generalitat atorga 38,4 milions del programa ‘Ocupació +Transformació’

Els destinataris són treballadors autònoms, microempreses i cooperatives

Tània Sentís
  • desembre 31, 2022
  • 2 min read
La Generalitat atorga 38,4 milions del programa ‘Ocupació +Transformació’

El Departament d’Empresa i Treball ha atorgat 38,4 milions d’euros al programa Ocupació i Transformació a 7.687 beneficiaris, dels quals 2.958 són treballadors autònoms, 4.634 microempreses i 95 cooperatives, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat. Es tracta d’una subvenció de 5.000 euros a aquestes col·lectius que tenen entre una i cinc persones assalariades o socis treballadors amb el compromís de mantenir els llocs de treball des de la sol·licitud de l’ajut. El programa ‘Ocupació + Transformació’ està dirigit a aquests col·lectius amb l’objectiu d’oferir-los suport per al manteniment de l’ocupació i facilitar la seva digitalització o transició cap a l’economia verda.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La majoria de beneficiaris han sigut autònoms, microempreses o cooperatives amb 4 treballadors, en 2.073 casos, seguit de les entitats amb tres treballadors (1.993). En total, segons Empresa i Treball, el programa ha permès mantenir l’ocupació durant mig any a 25.097 persones.

Quant a la distribució territorial, la gran part dels ajuts s’han concedit a la de Barcelona, amb 23,8 milions d’euros a 4.769 beneficiaris. A les comarques de Lleida, s’han atorgat 4,8 milions a 970 beneficiaris; a les de de Girona 4,3 milions d’euros a 863 beneficiaris; al Camp de Tarragona 3,5 milions a 700 beneficiaris i a les Terres de l’Ebre 1,9 milions a 385 destinataris.

D’altra banda, el Departament d’Empresa i Treball també ha atorgat els ajuts del nou programa ‘TU+1‘, convocat al novembre i que subvenciona la contractació indefinida de fins a tres persones treballadores per part de persones treballadores autònomes sense cap assalariat al seu càrrec.

L’import atorgat finalment és de 7.154.439 euros i se’n beneficiaran 377 autònoms que, en total, contractaran 442 persones que actualment es troben en situació de desocupació.

Dels 377 beneficiaris que rebran la subvenció per a la contractació de personal, 136 són dones, 189 són homes i 52 són societats limitades unipersonals.

L’objectiu d’aquest ajut és donar suport al creixement dels negocis i projectes professionals més petits, aquells de persones treballadores autònomes que tenen suficient activitat però no s’atreveixen a fer el pas de contractar algú; i fomentar la contractació indefinida de persones desocupades.

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *