Edició 2020

Les Garrigues amplia la deixalleria de les Borges Blanques

  • febrer 20, 2020
  • 2 min read

Les Garrigues amplia la deixalleria de les Borges Blanques | LleidaDiari.cat

El Consell Comarcal de les Garrigues ampliarà enguany la capacitat de la deixalleria comarcal ubicada a les Borges Blanques davant l'augment del volum de deixalles dels darrers anys i la previsió que segueixi creixent.

 

Així mateix, restaurarà la deixalleria mòbil, que va quedar en desús després de patir un acte vandàlic. Les obres responen a la necessitat d'ampliar la capacitat de la instal·lació, ja que només la recollida registrada a les deixalleries de les Borges Blanques i Juneda va augmentar un 348% del 2015 al 2019, fins a arribar a les 400 tones l'any passat.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Suposa el 4% del total del reciclatge de la comarca

Aquesta quantitat suposa el 4% del total del reciclatge de la comarca, que el 2019 es va situar en el 40%. L'actuació compta amb una subvenció de l'ARC de 49.430 euros. Altrament, també enguany el Consell de les Garrigues preveu restaurar la deixalleria mòbil comarcal. Es tracta d'una instal·lació que va entrar en funcionament el 2009 però que, amb el temps, es va anar degradant fins que l'any 2014 va sofrir un acte vandàlic i ara es troba en desús.

 

La inversió, subvencionada també per l'Agència de Residus de Catalunya amb 8.940 euros, es destinarà a reparacions de coberta, reposició dels contenidors, i repàs de soldadures i xapa i pintura. La deixalleria podrà donar servei a qualsevol dels municipis de la comarca que ho sol·licitin.

 

L'ens comarcal estima que, tant les obres d'ampliació de la deixalleria de les Borges Blanques com la millora de la deixalleria mòbil, s'iniciïn abans de l'estiu perquè els serveis estiguin en funcionament abans de finals d'any.

 

També et poden interessar…

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.