Comarques

Atenció conductors: Demanen arranjar «d’urgència» aquesta via de les Garrigues

Marta Romera
  • octubre 18, 2022
  • 3 min read
Atenció conductors: Demanen arranjar «d’urgència» aquesta via de les Garrigues

Els municipis de les Garrigues Altes han tornat a denunciar el «mal estat» del tram Cogul-Granyena de l’Eix transversal de Ponent. Reclamen una actuació urgent en aquest camí rural i, amb aquest objectiu, sol·licitaran una reunió amb la Diputació de Lleida i el Departament de Territori.

 

Asseguren que el tram és «intransitable» i «representa un perill per als usuaris de la via», situació que es pot veure agreujada amb l’inici de la campanya de collita de l’oliva per l’increment de trànsit pesant que hi circula, sobretot tractors carregats d’olives i camions que transporten oliasses. A la vegada, els ajuntaments del Cogul i Granyena han presentat una sol·licitud a la línia d’ajut del Departament d’Acció Climàtica per millorar camins rurals.

Els alcaldes de les Garrigues Altes demanaran una reunió amb la Diputació de Lleida i amb el Departament de Territori per traslladar la necessitat de dur a terme una actuació d’urgència en el tram que discorre entre Cogul i Granyena de les Garrigues. Així mateix, volen conèixer en quin punt es troba el compromís anunciat per ambdues institucions per millorar l’Eix transversal de Ponent (Torrebesses-les Borges Blanques-Bellpuig) i l’Eix de les Garrigues Altes (Albagés-els Torms-Bellaguarda).

A la vegada, els ajuntaments del Cogul i Granyena han presentat una sol·licitud d’ajut a la línia de millora de camins rurals del Departament d’Acció Climàtica. Els consistoris esperen una resolució positiva d’aquest ajut per poder afrontar, a mig termini, les millores de la via, que està qualificada de via estructurant primària per la mateixa Generalitat en el Pla Territorial Parcial de Ponent. Assenyalen que, fins al moment, s’han de fer càrrec del seu manteniment els dos municipis, que tot just arriben als 150 habitants, amb els seus minsos pressupostos municipals.

Els municipis de les Garrigues Altes denuncien que la comarca «pateix un dèficit històric en comunicacions viàries», sobretot pel que respecta a la vertebració nord-sud de les Garrigues. «L’alliberament de peatge de l’AP-2 representa un canvi en la mobilitat a Ponent, és per aquest motiu que cal aprofitar aquesta nova via d’altra capacitat gratuïta per vertebrar les comunicacions a la plana de Lleida amb la finalitat de millorar la mobilitat, l’activitat econòmica i revertir el despoblament», defensen.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *