Torna la Gamverrada, la festa de la reivindicació feminista

Les Verretes de Guixanet organitzen enguany la cinquena edició de la Gamverrada, una trobada de bestiari popular i festiu portat per dones. La jornada d’enguany, que se celebrarà el pròxim dissabte 11 de març, comptarà amb la participació de quatre colles de fora la ciutat i sis d’aquesta.

Una de les novetats d’aquesta edició és l’aposta que des de l’organització han fet per la música en directe. D’aquesta forma, durant el vermut hi haurà concert del grup Ll3gums, format per tres noies de la zona i a la tarda vespre seran les Purple Rockets, amb la seva combinació de veu i plats. També hi haurà un dinar popular en què cal inscripció prèvia. Amb aquest seguit d’actes, la Gamverrada es consolida també com una festa popular organitzada a La Soll i decidida a dinamitzar l’espai de la plaça de les Nacions.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La cinquena edició de la Gamverrada començarà a les 11 del matí a la plaça de les Nacions amb una cercavila amb totes les colles convidades: La Mula de Sant Feliu de Llobregat, La Mulassa Presumida de Vilanova i la Geltrú, La Miliciana de Cervera, la Cultural Cappont amb cinc gegantes, la DonaPopa, la Dra. Castells, la Marieta, la Clàudia i la Roseta i finalment la Mata Hari.

 

A més, enguany els grups de la ciutat prenen importància amb la participació de les Gitanes de Tàrrega, la Mamellona, la Rosalia, la Rubinada, els Arquets i minis i finalment La Verreta. La cercavila comptarà també amb la participació dels grallers El Tararot, les timbaleres de la Mula de Sant Feliu i la xaranga Thistracció Band.

La GamVerrada neix amb tres objectius principals: fomentar i impulsar el paper de les dones dins la cultura popular i festiva; ocupar els carrers i els espais i, per últim, generar referents a les pròximes generacions. La consolidació de la festa en la seva cinquena edició confirma la necessitat de desenvolupar aquesta tasca.