Torna la Mostra de cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, entre el 15 i el 21 d’agost

El 'Galacticat', la Mostra de Cinema Fantàstic i Terror de Ponent, projectarà un centenar de curts i llargmetratges entre els dies 15 i 21 d'agost. El certamen arriba enguany a la seva novena edició i tindrà lloc als Cinemes Majèstic de Tàrrega i als carrers de la capital de l'Urgell. A més, com ja és costum, tindrà un leitmotiv al voltant del qual girarà la seva programació. Aquest any, en concret, serà la bruixeria i el món dels maleficis, els sortilegis, l'esoterisme i la seva relació amb la natura.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La secció oficial constarà de 70 curtmetratges, 20 llargmetratges i dos documentals de més d'una vintena de països diferents. A banda, també es projectaran pel·lícules clàssiques relacionades amb el món de la bruixeria i tres obres provinents de la República Txeca, que enguany serà el país convidat de la secció Focus del Festival.

 

De fet, serà una edició amb molta representació estrangera, ja que s'hi projectaran films com ‘Annular Eclipse’, un llarg de ciència-ficció rodat a la Xina; ‘Tundra’, un curtmetratge provinent de Cuba o ‘Bestia’, una peça d'animació que explora el terror viscut durant la dictadura a Chile i que va formar part de la programació del prestigiós festival de Sundance.

 

Les entrades i la programació ja estan disponibles a la pàgina web del Festival.

 

Frame de la pel·lícula 'Bestia', de Hugo Covarrubias (Curt, Xile, 2021).

Frame de la pel·lícula 'Bestia', de Hugo Covarrubias (Curt, Xile, 2021). | LleidaDiari.cat
 

Novetats d'enguany

La selecció oficial del Galacticat comptarà amb una àmplia presència femenina, amb directores com l'egipcia Alaa Mahmoud, creadora del curt ‘1+1’, o la uruguaiana Marcela Matta, directora de ‘Muerto en Gloria’ i que estarà present al Galacticat, on realitzarà una sessió de preguntes i respostes amb el públic del festival.

 

Com a darrera novetat respecte a la programació oficial, enguany el Festival Galacticat estrena una nova secció amb el seu corresponent premi: la secció documental, que s’afegirà a la dels llargmetratges i els curtmetratges (Galacticurt). A les seccions paral·leles, hi haurà Focus, amb films de la República Txeca i els clàssics.

Com és costum, es projectaran pel·lícules clàssiques relacionades amb el motiu de l’edició, que aquest 2022 és la bruixeria. En aquesta novena edició hi haurà films coneguts pel gran públic com són ‘Una Bruja Novata’ (1971) o ‘Conan el Bàrbar’ (1982), però també rareses com la italiana ‘La maschera del demonio’ (1960) i la sueca ‘Häxan – La brujería a través de los tiempos’ (1922), la qual compleix un segle des de la seva estrena.