Homenatge centenari a Josep Vallverdú en l’acte multitudinari dels Premis Literaris de Lleida

Centenars de persones han omplert, aquest passat divendres, la Nau Central de la Seu Vella de Lleida per l’entrega dels Premis Literaris 2023 a Helena Guasch i Sandra Blanch. L’acte va destacar amb una emotiva acció literària titulada ‘El cranc que sempre va endavant’, en honor al centenari de Josep Vallverdú, interpretada pels actors Àngels Bassas i Pep Planas. Els assistents van ser delectats amb lectures d’obres de l’escriptor, acompanyades de la participació dels alumnes de l’Aula Municipal de Teatre i la música en directe de LleidArt Ensemble i Sporadik Brass.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La cerimònia va començar a les set del vespre, amb els discursos seguits de l’entrega del 28è Premi de poesia Màrius Torres a Sandra Blanch per ‘L’onada que ens estimba’ i el 40è Premi Josep Vallverdú a Helena Guasch per ‘(In)comunicats’. L’escriptor Vallverdú va ser present per entregar personalment el premi. L’acte va culminar amb una acció literària i música en directe, amb la lectura de poemes com ‘Veníem d’un hivern’, ‘7 de gener’ i ‘Cançó de solveig’, homenatjant un Vallverdú emocionat. L’acte va concloure amb una ovació del públic a l’escriptor.

Els Premis Literaris d’aquest any van posar èmfasi en el 40è Premi d’assaig Josep Vallverdú i en l’Any Vallverdú, amb una representació visual de diverses obres significatives de l’autor com ‘Rovelló’ (1969), ‘El venedor de peixos’ (1960), ‘Indíbil i la boira’ (1968) i ‘L’illa groga’ (1986). Les guanyadores dels premis, Helena Guasch i Sandra Blanch, van ser anunciades divendres al matí al Saló de Sessions de la Paeria de Lleida. ‘(In)comunicats’ d’Helena Guasch reflexiona sobre l’estat actual del llenguatge en l’era digital, mentre ‘L’onada que ens estimba’ de Sandra Blanch parla sobre el pas de la vida condicionada per una força terrenal i el desig d’estar bé.