Societat

Suma’t al projecte: Quatre potes per al Gabriel

El petit té un Trastorn de l'Espectre Autista i necessita un company de quatre potes per poder continuar creixent amb seguretat

Tània Sentís
  • novembre 13, 2022
  • 3 min read
Suma’t al projecte: Quatre potes per al Gabriel

El Gabriel és un nen de 4 anys, veí de Bellpuig, que té un Trastorn de l’Espectre Autista. El petit no suporta els sorolls forts, li costa socialitzar-se i no veu el perill enlloc. Sortir a passejar, anar al supermercat o realitzar qualsevol activitat fora de casa suposa un gran esforç per a la família, perquè el Gabriel pot sortir corrent en qualsevol moment sense adonar-se dels perills, posant en risc la seva integritat física. Una situació que amoïna, i molt, a la seva família. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El petit Gabriel necessita un company de quatre potes per poder créixer amb seguretat, ja que un gos d’assistència li proporcionaria la seguretat que necessita per relacionar-se amb la resta de persones. L’animal l’ajudaria principalment en temes de seguretat viària -evitant conductes de fugida, a través d’un sistema d’ancoratges-, permetent a la família sortir al carrer de manera més autònoma i segura, creant oportunitats d’inclusió social i de desenvolupament. 

I no sols això. La seva mare Jéssica assegura que el Gabriel és un nen molt actiu i bastant nerviós al qual li costa molt agafar el son a la nit. Un altre motiu pel qual un gos d’assistència podria ser un gran aliat, ajudant-lo a relaxar-se, proporcionant-li un estat de calma i creant un vincle de tranquil·litat amb el gos que l’ajudaria molt en el seu futur. 

El petit Gabriel / @4patasparagabriel

La família té clar que un gos d’assistència suposaria un gran avenç pel seu fill Gabriel, convertint-se en un més de l’equip, un company de viatge que els ajudi a superar cada nou repte. Però el cost d’aquest animal és molt elevat. La família hauria d’invertir 25.000 euros en els propers 10 anys, per poder comptar amb aquest animal dia a dia. És per això, que amb el suport de l’Associació Dogpoint, una ONG especialitzada en l’ajuda a famílies amb nens amb TEA (Trastorn d’Espectre Autista), han iniciat una campanya de donacions per poder fer front a aquesta despesa.

El cost és de 25.000€, però un cop s’aconsegueixin els primers 4.000€ ja es pot començar a gestionar l’assistència del gos. El preu inclou totes les despeses, veterinaris, reeducació del gos, adaptació, i més.

I no sols això, també venen calendaris, tote bags, clauers, bolígrafs… perquè tothom qui vulgui pugui aportar el seu granet de sorra. 

I tu, et sumes al projecte? 

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *