La Fundació Ilersis aconsegueix una nova nau després de l’incendi

Imatge de la nau d'Ilersis

Imatge de la nau d'Ilersis | LleidaDiari.cat

 

ILERSIS Fundació Privada ha signat aquest divendres el contracte d'arrendament d'una nau amb CaixaBank, que preveu unes condicions avantatjoses durant el primer any de vigència. Un espai d'uns 2.000 metres quadrats al Polígon dels Frares de Lleida, que permetrà reiniciar part de l'activitat que tenia l'entitat a l'espai del Polígon El Segre, arrasat per les flames el passat 7 d'octubre.

 

La gerent d'ILERSIS, Teresa Benet, ha agraït a l'entitat financera la rapidesa en trobar una solució que els permeti continuar amb l'elaboració dels lots de Nadal i provisionalment ocupar a alguns dels 40 treballadors que s'han quedat sense feina. Per la seva banda, el director de banca d'Institucions de CaixaBank a Lleida, Geremi Camí, ha reiterat el suport de l'entitat financera a les entitats socials del territori.

 

Des d'Ilersis van fer una crida per demanar ajuda

Dies després de l'incendi a la nau, la Fundació privada Ilersis va fer una crida per trobar una nova nau industrial que els permeti recuperar l'activitat laboral i donar resposta com més aviat millor a la gran quantitat d'encàrrecs de clients. Els seus responsables van visitar les instal·lacions del centre de treball especial ubicat al polígon el Segre que va quedar calcinat per un incendi del qual se'n desconeixen les causes. El president de la Fundació, Antoni Siurana, va lamentar que a l'interior de la nau hi havia maquinària i «equipament específic» per al treball de les persones amb discapacitat que hi feien feina. A més a més l'incendi va passar en un moment en què s'estava treballant intensament en la confecció dels lots de Nadal.

 

La Fundació va haver de donar «vacances forçades» a una desena dels quaranta treballadors. Antoni Siurana va assegurar que l'incendi que va calcinar la nau de treball va ser «terrible» perquè afecta d'una manera molt important a la fundació. Aquestes setmanes al taller s'hi estaven elaborant els lots de Nadal que moltes empreses els encarreguen i tot aquest estocatge es va perdre. És per això que Siurana considerava que el succés no només els afecta a ells sinó a «moltes persones». Les flames es van veure afavorides pel vent que bufava aquell diumenge i quan van arribar els Bombers poca cosa van poder fer per salvar les instal·lacions. Així mateix, Siurana va alertar que el «ritme d'ingressos» d'Ilersis ha des que ser «fluid» perquè no hi ha al darrera un gran capital.