La Fundació Ferreruela-Sanfeliu revisa la visió a infants sahrauís

La Fundació Ferreruela Sanfeliu (FFS), a través del conveni que va signar amb les entitats Associació Amics del Sàhara Terres de Ponent (Aastp) i Lleida pels Refugiats, i amb col·laboració de la Clínica ILO, ha iniciat les primeres revisions i tractaments oftalmològics gratuïts.

 

Tres nenes sahrauís han estat les primeres en rebre atenció oftalmològica: l'Hamma, la Zeinab i la Glana, que formen part de la vintena de nens i nenes procedents de camps de refugiats del desert d'Algèria, que han arribat a Lleida en el marc del programa 'Vacances en Pau', organitzat pel Front Polisario, Sahara Ponent i Lleida pels Refugiats.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Està previst que demà dia 2 d'agost a la tarda, després de dos anys sense poder-ho fer a causa de la pandèmia, una vintena de nens i nenes sahrauís accedeixin a una revisió oftalmològica gratuïta, ja que als seus llocs d'origen no tenen accés a aquesta possibilitat. Alhora, s'ha organitzat una xocolatada amb animació per amenitzar l'estada dels més petits.

Revisió oftamològica d'una nena sahrauí

La Fundació Ferreruela-Sanfeliu inicia les revisions oftalmològiques gratuïtes a nens i nenes sahrauís | LleidaDiari.cat

 

Una organització no governamental creada l'any 2006

L'Aastp és una organització no governamental creada l'any 2006 per tal de promoure i coordinar el suport polític i humanitari de Lleida al poble sahrauí. Els dos principals objectius són: d'una banda, aconseguir l'ajuda material i humanitària necessària per a la població sahrauí exiliada a Tinduf, sense la qual la vida als camps de refugiats seria impossible. D'altra banda, l'objectiu és assolir el suport polític per tal de contribuir a una solució justa al conflicte. Lleida pels Refugiats també és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat treballar per dignificar la vida de les persones refugiades.