Un funcionari de presons lleidatà aconsegueix la incapacitat després de 6 anys de baixa

El Jutjat Social número 1 de Lleida ha concedit la incapacitat permanent absoluta a un funcionari de presons que estava de baixa des de feia sis anys a conseqüència de les “greus” patologies que pateix i a qui l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) «havia donat d’alta, obligant-lo a personar-se al seu lloc de treball», segons han explicat des de Vosseler Advocats.

 

La sentència reconeix la incapacitat permanent del demandant, que treballava al centre penitenciari Brians 1, i obliga l’INSS a reconèixer-la, i a la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) a abonar-li una pensió vitalícia i mensual, a més de les millores i revaloracions corresponents, amb efectes econòmics des de la data en què va causa la baixa laboral.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El despatx Vosseler Advocats, en representació del funcionari de presons, va presentar una demanda després que l’INSS donés d’alta al treballador i l’obligués a reincorporar-se al seu lloc de treball, al centre penitenciari Brians 1.

 

«El demandant només va poder estar un dia a les instal·lacions penitenciàries immobilitzat i auxiliat pels seus companys, ja que les seves malalties són incompatibles amb qualsevol activitat laboral i inviable amb l’exercici de les seves tasques que hauria de fer al seu lloc de treball», han assenyalat des de Vosseler Advocats.

Finalment, el Jutjat Social 1 de Lleida ha donat la raó al funcionari de presons i condemna l’INSS a reconèixer-li la incapacitat permanent absoluta. Així mateix, obliga la TGSS a abonar-li una pensió vitalícia i mensual.