Sense Categoria

Una fuita d’aigua obliga a tancar temporalment el Palau de Gel de Vielha

Avatar
  • setembre 23, 2019
  • 4 min read
Una fuita d’aigua obliga a tancar temporalment el Palau de Gel de Vielha
Imatge d'una de les zones afectades per l'avaria

Imatge d'una de les zones afectades per l'avaria | Ajuntament de Vielha

 

Aquest diumenge, una avaria a la canonada general d'aigua del Palau de Gel de Vielha, ha obligat al tancament temporal de la instal·lació. La canonada es va rebentar en el passadís d'accés al gimnàs i s'han acumulat fins a quinze centímetres d'aigua.

 

Durant tota la jornada de diumenge, els Pompièrs d'Aran, juntament amb els treballadors del Palau de Gel, la brigada municipal i l'empresa de neteja, van treballar per a treure l'aigua que hi havia en les diverses àrees de l'equipament, per a poder facilitar les tasques de neteja i assecat, i tornar a la normalitat tan aviat com es pugui.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Les zones més perjudicades

Les zones més perjudicades han estat les sales d'aeròbic, Cosmen i Spinning, i també ha entrat aigua en el rocòdrom, en els locals de l'entrada i en els vestuaris. D'altra banda, el gimnàs, la piscina, la pista de gel i la biblioteca no han patit danys. Avui dilluns i demà dimarts continuaran els treballs per a avançar com més aviat millor en la seva obertura, amb l'ajuda del personal de la instal·lació, brigada municipal i brigada del Conselh Generau d'Aran, que per primera vegada, davant una situació d'urgència ha mostrat el seu interès a recuperar la normalitat en el Palau de Gel amb rapidesa.

 

Per tot això, el Palau de Gel romandrà tancat durant diversos dies per a recuperar el subministrament d'aigua i el servei d'aigua sanitària per als banys i dutxes. A més, és necessari acabar d'eliminar tota la humitat de la instal·lació per a evitar possibles problemes de condensació en tot l'equipament. Una vegada que el subministrament de l'aigua sigui restablert, tornaran a estar disponibles els serveis que no han patit danys, com són la piscina i la pista de gel. En el gimnàs s'han de fer treballs que encara no s'han acabat en el sòl, derivats d'una altra pèrdua d'aigua que es va patir la setmana passada.

 

Preocupació pel problema

És necessari remarcar, que el síndic d'Aran, Francés Boya, va trucar a l'alcalde de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano, per a mostrar la seva preocupació pel problema que ha sorgit i han acordat treballar conjuntament per a buscar solucions definitives a la problemàtica que arrossega el Palau de Gel des de fa molts anys. Precisament, aquesta problemàtica no és nova, i comença a ser molt crítica la seva situació. Vielha e Mijaran no pot respondre sol davant una instal·lació de la qual es beneficia tota la Val d'Aran i la província de Lleida amb l'única pista de gel que existeix, sent una oportunitat clara per al territori per a continuar fomentant l'esport tant lúdic com d'alt nivell i apostar per la indústria esportiva.

 

«En nom de l'Ajuntament, vull agrair a les persones que han treballat tot el diumenge per a solucionar el problema que hem patit en el Palau de Gel», comenta l'alcalde municipal, Juan Antonio Serrano. I afegeix que «per primera vegada, com a alcalde de Vielha e Mijaran, el síndic d'Aran m'ha trucat preocupat per la situació, estant d'acord que és necessari ajuntar esforços entre les administracions per a trobar una solució a la greu situació de la instal·lació. Fins ara hem aconseguit ajudes econòmiques de la Diputació de Lleida i de la Secretaria General de l'Esport, però no són suficients per a solucionar el problema que tenim», puntualitza Serrano.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *