Sense Categoria

Front comú per a la millora de camins de la CHE

LleidaDiari
  • maig 17, 2016
  • 4 min read
Front comú per a la millora de camins de la CHE

Front comú per a la millora de camins de la CHE| Miquel Serra

 

La importància de les infraestructures viàries al nostre territori és clau per al desenvolupament de l’economia als pobles del Baix Segre, municipis eminentment agrícoles que requereixen que aquests eixos viaris interns estiguin en bon estat per al bon funcionament dels diferents negocis de caire rural.
 
L’àrea que engloben els municipis d’Alcarràs, Gimenells i el Pla de la Font, Raimat, Sucs i Saidí es va anar desenvolupant gràcies a l’arribada de l’aigua, com la del canal Catalunya i Aragó, que va portar moltes possibilitats econòmiques a aquest territori. La construcció d’aquest canal va comportar també la posada en marxa d’uns eixos de connexió dins d’aquesta àrea, molt útils per dur a terme la reparcel·lació de les grans finques en favor dels pagesos que treballaven la terra. En definitiva, una infraestructura que va aportar prosperitat al territori. Però això forma part del passat, i tota aquesta feina queda avui desdibuixada arran de la deixadesa i l’escassa inversió per part de l’administració estatal, concretament la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). És per això que aquests municipis hem fet front comú per tal d’exigir una solució a un problema que afecta el desenvolupament econòmic dels nostre veïns. No pot ser que, mentrestant, els ajuntaments anem sufragant sistemàticament la reparació i els pegats que es posen en aquests vials, amb la repercussió que això té en els ja soferts comptes municipals després que els ajuntaments hagin vist reduïts els ingressos per part d’administracions supramunicipals.
 
Mitjançant signatures (n’hem recollit més de 1.500) i mocions aprovades als ajuntaments, hem demanat que si la CHE no té recursos específics per a la reparació d’aquestes infraestructures, siguin el Ministeri d’Agricultura o el Ministeri de Foment els que dotin d’una partida pressupostària la CHE per adequar aquests 66 quilòmetres de camins, avui en mal estat. Un cop reparats, també sol·licitem que siguin traspassats a les administracions pertinents: Generalitat, Comunitat d’Aragó, Diputacions corresponents i ajuntaments, en alguns casos. 
 
Amb les reunions que hem mantingut, primer amb la CHE i després amb els diputats al Congrés, i també amb els grups del Parlament de Catalunya, hem trobat sempre predisposició per trobar una solució que passi pel traspàs d’aquests camins i també per la creació d’una comissió mixta per poder arribar a acords concrets per determinar de quina manera es distribueix la partida pressupostària al Congrés i el compromís de rebre aquestes infraestructures en l’estat òptim que tots volem. No podem deixar passar més temps amb aquesta situació, ja que la seguretat i el desenvolupament econòmic de la nostra zona hi estan en joc. Tot just ara començarà la campanya de la fruita i aquests camins són molt utilitzats pel transport que hi treballa, però també pel trànsit relacionat amb el transport escolar que, a més a més, a l’estiu comporta els trajectes relacionats amb les activitats pròpies d’aquest període. Fa un any ja es va registrar un accident que per sort no va acabar en tragèdia. Per tant, cal donar una resposta ràpida a aquest laberint administratiu i actualitzar aquest tipus de competències el més ràpid possible per la seguretat de tots els veïns.
 
Per acabar, cal destacar la unitat que aquests municipis estan demostrant en aquesta causa, malgrat que pertanyen a grups polítics de diferent color: queda demostrat que l’interès general està per sobre de qualsevol interès partidista.
 
Miquel Serra, alcalde d’Alcarràs

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *