Sense Categoria

Front comú dels grups de CiU, ERC, el Comú i PP a la Paeria per rebaixar un 2% l’IBI de Lleida

LleidaDiari
  • octubre 28, 2015
  • 2 min read
Front comú dels grups de CiU, ERC, el Comú i PP a la Paeria per rebaixar un 2% l’IBI de Lleida

Front comú dels grups de CiU, ERC, el Comú i PP a la Paeria per rebaixar un 2% l’IBI de Lleida| ACN – Fotografia: CiU Lleida

 

Els grups municipals de Convergència i Unió, ERC-Avancem, Partit Popular i el Comú a l’Ajuntament de Lleida han consensuat una esmena per rebaixar un 2% l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) per a l’exercici de 2016. Aquestes formacions sumen 13 regidors dels 27 regidors de la Paeria, respecte els 12 de PSC i C’s, que proposen congelar aquest impost i bonificar amb 100 euros les famílies més desafavorides de la ciutat

Caldrà esperar també el posicionament final dels dos regidors de la Crida-CUP, que plantegen un model impositiu progressiu en funció de la renda. L’expedient de les Ordenances Fiscals 2016 amb les diferents propostes per l’IBI es debatrà en el Ple de la Paeria d’aquest divendres.
 
El portaveu de CiU, Toni Postius, ha expressat la seva satisfacció per aquest consens subratllant que ”de prosperar, seria el primer cop en molts anys que a la ciutat de Lleida aquest impost pot arribar a baixar”. Per això, considera que ”és una bona notícia que diferents forces polítiques hagin arribat a un consens en el qual cadascú posa de la seva part permetent així que els ciutadans de Lleida hagin de deixar de ser els ciutadans que paguen l’IBI més car de tot l’Estat”.
 
Postius ha concretat que existeix un decalatge molt gran entre el que s’està pagant i el que s’hauria de pagar pel valor cadastral eral. Ha insistit en què l’actual equip de govern, amb suport de C’s, vol perpetuar Lleida com a capital dels impostos amb el seu pacte de congelar l’IBI. Segons Postius, “cal que Lleida deixi d’encapçalar el rànquing estatal d’aquest tribut i ha afegit que continuaran posant l’accent en capgirar l’acord de congelar aquest impost”.
 
Des d’ERC-Avancem, el portaveu Carles Vega creu que l’acord servirà per ”forçar una cosa que fa molt temps que al ciutadania demana: la revisió de l’IBI”. En aquest sentit, ha remarcat que ”si el valor cadastral ha baixat, ha de baixar l’IBI”. Vega ha afegit que, malgrat ERC partia de la proposta d’aplicar a l’IBI una rebaixa del 3%, ”és important ser capaços d’arribar a un consens amb altres grups polítics de diferents ideologies però amb qui compartim la sensibilitat de no voler ofegar més els ciutadans”.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *