Lleida

T’interessa: FormaOcupa, una nova forma de trobar formació i oportunitats laborals

Tindrà lloc el 23 i 24 de febrer al Pavelló 4 de Fira de Lleida amb la presència de 60 institucions i empreses

Mar Laborda
  • febrer 16, 2023
  • 3 min read
T’interessa: FormaOcupa, una nova forma de trobar formació i oportunitats laborals

La 16a edició de FormaOcupa (Saló de Formació i Ocupació de Lleida) obrirà les portes el 23 i 24 de febrer al Pavelló 4 de Fira de Lleida amb un total de 60 empreses i institucions –20 més que l’any passat– que posaran a l’abast dels visitants centenars d’ofertes de treball dels àmbits més diversos. El saló esdevé l’espai idoni per trobar oportunitats laborals, rebre orientació i assessorament sobre possibilitats acadèmiques i laborals, sobre l’emprenedoria i, en el cas dels treballadors ocupats, sobre la formació contínua. La inscripció al saló és gratuïta. L’horari anirà de 9.30 a 18.00 h (dijous) i de 9.30 a 14.00 h (divendres).

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida ha afirmat que FormaOcupa “és una fira pràctica i útil” per trobar oportunitats laborals, amb 30 empreses dels àmbits més variats (agroalimentari, tecnològic, transports, turisme, etc.) que entrevistaran candidats per cobrir diverses places de treball, i on els visitants “trobaran orientació sobre les possibilitats que poden trobar en centres d’FP, universitats, acadèmies i altres”. El paer en cap ha asseverat que el saló busca promoure el “talent com a motor de transformació de la societat, ja que una societat formada és una societat solvent”.

 

Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, ha destacat que la importància de FormaOcupa ha quedat palès en el fet que “el món empresarial s’ha bolcat en aquesta fira, des de les patronals als sindicats”. Salto, qui ha assegurat “la formació és bàsica per al territori”, ha recordat que aquest saló no només és idoni per a la gent que busca feina, sinó també “per als que necessiten adaptar-se als canvis actuals o volen canviar de feina”.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

FormaOcupa està orientat a mostrar les possibilitats d’ocupació en un sentit ampli que inclou l’accés al mercat laboral i ofertes de treball, l’assessorament i orientació laboral i l’orientació en drets laborals. També vol donar a conèixer la formació contínua per a treballadors ocupats per tal d’oferir-los formació adreçada a ampliar les seves habilitats i impulsar la competitivitat de les empreses.

 

Igualment, el saló esdevé el fòrum idoni per conèixer els serveis i l’assessorament per impulsar l’emprenedoria, les oportunitats de negoci i l’autoocupació, així com per informar-se de l’oferta de cursos de formació ocupacional i certificats de professionalitat, adreçats tant a persones en situació d’atur com a persones treballadores.

La fira constitueix també un instrument per trobar oportunitats laborals, amb empreses que entrevisten candidats i busquen perfils; perquè els joves i les seves famílies trobin orientació i assessorament de cara al seu futur acadèmic i laboral; per rebre informació sobre la nova oferta educativa del 23-24; per informar-se sobre els programes i projectes de la nova FP professionalitzadora, i per buscar l’assessorament d’experts tant d’orientació formativa com laboral.

 

El saló està organitzat per l’Institut Municipal d’Ocupació, l’Ajuntament de Lleida, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i Fira de Lleida, i compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida, CCOO, COELL, Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, PIMEC, Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i UGT.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *