Es fomenta a Lleida la plantació de flors i plantes als escocells dels arbres de la ciutat

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, en col·laboració amb l’entitat Escocells Lleida, ha presentat un nou protocol que regirà la plantació de flors i plantes als escocells dels arbres de la ciutat. Aquesta iniciativa busca promoure la biodiversitat, naturalitzant la ciutat i creant espais més saludables i sostenibles.

El protocol, fruit d’una col·laboració entre el govern municipal, voluntaris d’Escocells Lleida i tècnics de la regidoria de Sostenibilitat, detalla el procediment i els criteris per sembrar i regar, així com les espècies aptes i el manteniment necessari. Larrosa ha destacat la importància d’aquest quadern de ruta, que orientarà els ciutadans en la creació i el manteniment dels escocells.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Amb l’entrada en vigor d’aquest protocol, les persones interessades poden sol·licitar la responsabilitat de plantar i mantenir la flora d’un escocell a través d’un tràmit online o presencial. Larrosa ha subratllat que aquesta iniciativa «arriba a l’excel·lència en compromís i responsabilitat dels lleidatans amb la seva ciutat.»

L’entitat Escocells Lleida, que ja ha naturalitzat 22 escocells a la ciutat, ha aplaudit la presentació del protocol i espera que aquest doni més vida a la ciutat. Sergi Cardona, portaveu de l’entitat, ha destacat la singularitat d’aquest protocol, assenyalant que poques ciutats disposen d’una iniciativa tan enriquidora.

El protocol també defineix els criteris de selecció dels escocells, prioritzant la seguretat del trànsit i la separació amb altres zones urbanes. Es triaran plantes que no siguin perjudicials i es proporciona una llista de plantes recomanables, tenint en compte el clima extrem de Lleida. Amb aquesta iniciativa, la Paeria promou la naturalització dels espais urbans, fomentant la participació ciutadana i consolidant un entorn més verd i acollidor per als lleidatans.

text 2-3 paràgrafs