Foment millorarà les freqüències de tren l’Avant Lleida-Barcelona

Foment millorarà les freqüències de tren l’Avant Lleida-Barcelona| Redacció – Fotografia: lleidaalminut.com (Arxiu)

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha manifestat la seva satisfacció pel manteniment i millora de les freqüències de l’Avant entre Lleida i Barcelona, després de rebre una trucada de la ministra de Foment, Ana Pastor, informant que no es produiria cap reducció de combois.

Reñé ha explicat que aquest era un tema que preocupava especialment a la corporació, especialment després de rebre la visita d’un col·lectiu d’usuaris d’Ave i Avant de la línia de Lleida-Barcelona que van manifestar la seva preocupació davant la possibilitat que Renfe suprimís freqüències. Igualment el president de la Diputació de Lleida va tenir coneixement de la preocupació d’una quarantena d’especialistes sanitaris que es desplacen de Barcelona a Lleida per fer visites mèdiques i que es veurien greument afectats si se suprimeixen combois.
 
Davant d’aquesta situació, Reñé es va posar en contacte amb la Ministra de Foment, Ana Pastor, per evitar la reducció de les freqüències. Divendres passat va rebre una trucada de la ministra informant que no es produiria cap reducció de combois. Reñé ha manifestat la seva satisfacció davant aquesta noticia, que permet que “totes les persones que es desplacen a Barcelona o a Lleida podran continuar fent-ho amb la mateixa disponibilitat de servei i freqüències”.
 
El president de la Diputació de Lleida ha fet aquestes declaracions coincidint amb la incorporació a partir d’aquest diumenge de noves freqüències de l’Avant a la línia que uneix Lleida amb Barcelona. Renfe ha augmentat les freqüències amb dos combois més en sentit Barcelona-Lleida i un més en sentit Lleida-Barcelona.