Sense Categoria

Foc, música i arquitectura seran els ingredients del cap de setmana a Cervera

Avatar
  • juny 6, 2019
  • 2 min read

Imatge de diables | LleidaDiari.cat

 

El foc, la música i l'arquitectura seran els elements principals de les activitats d'aquest cap de setmana de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. Durant tot el dissabte dia 8 de juny, sobresurt la Trobada Nacional de Balls de Diables de Catalunya. En aquesta, més de 1.000 diables s'aplegaran a la capital de la Segarra, en un dels actes de foc més importants que s'han fet a les Terres de Lleida. Està previst que es cremi mitja tona de pólvora. La trobada coincideix amb el 25è aniversari de la colla local 'Els Carranquers'.

 

El mateix dissabte, l'Església de Sant Domènec acollirà el Festival Simfònic. En la seva novena edició, programa 100 concerts simultanis i gratuïts realitzats per més de 5.000 estudiants d'escoles de música en un centenar d'espais de Catalunya i Balears. Els joves músics interpretaran a la vegada la cançó 'Fins que arribi l'alba' en honor als padrins del festival d'enguany, Els Catarres.

 

Diumenge d'arquitectura

El diumenge 9 de juny, l'arquitectura serà la protagonista dels actes. Des del matí, es desenvoluparà 'Arquitectour Cervera', on es visitaran diferents habitatges del centre històric, entre ells la Farinera de Cervera, una obra de Cèsar Martinell, construïda el 1922 i declarada Bé d'Interès Nacional. Amb aquest projecte es pretén valorar el patrimoni arquitectònic modern i antic.

 

A més, el diumenge, el Museu Comarcal de Cervera inaugurarà la 5a Mostra d'Arquitectura de les Terres de Lleida i entregarà el 5è Premi Ignasi Miquel. Els dos esdeveniments distingeixen les obres més significatives en l'àmbit de la província de Lleida, acabades entre l'1 de gener de 2014 i el 31 de desembre de 2018.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *