Sense Categoria

Fiscalia torna a demanar documentació sobre la residència de Tremp a Salut

LleidaDiari
  • desembre 14, 2020
  • 2 min read

Fiscalia torna a demanar documentació a Salut per comprovar si s'han seguit els protocols a la residència de Tremp | LleidaDiari.cat

La Fiscalia insisteix a demanar documentació al Departament de Salut per comprovar si es van complir els protocols davant el brot de coronavirus que ja ha causat 53 morts a la residència de Tremp. La setmana passada van fer la petició als tècnics d'Inspecció del Departament, però no han obtingut resposta.

 

És per això que el ministeri públic ha tornat a demanar la informació aquest dilluns, directament a la responsable dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, Divina Farreny. De moment, no consta que cap família hagi denunciat els fets ni als Mossos d'Esquadra ni judicialment. Des del 28 de novembre, el centre és gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS). Actualment 81 residents i 42 treballadors són positius de covid-19.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Una situació sanitària molt complicada

La residència Fiella de Tremp està passant per un moment molt complicat i, a més a més, des de Treball van informar la setmana passada de l'obertura d'un expedient per una sèrie d'irregularitats. Això no obstant, des de la mateixa Fundació Jaume Fiella van emetre el cap de setmana passat un comunicat defensant la seva gestió. En aquest sentit, asseguren que «en tot moment a la residència es van complir responsablement tots els protocols, no hi va haver descontrol de registres i es va assegurar l'atenció humana, higiènica, mèdica i farmacològica dels residents».

 

De la mateixa forma, destaquen que, fins a l'aparició del primer positiu el passat 19 de novembre, la residència era considerada com una verda, ja que no havien hagut de lamentar cap brot per coronavirus amb anterioritat. Finalment, lamenten «profundament la mort dels nostres residents, ens sentim propers a les nostres famílies que han perdut un ésser estimat i compartim el dolor de tota la ciutat de Tremp».

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *