Sense Categoria

La Fiscalia manté la petició de 13,5 anys de presó per a un acusat de maltractar la parella a Tremp

LleidaDiari
  • novembre 10, 2021
  • 4 min read
La Fiscalia manté la petició de 13,5 anys de presó per a un acusat de maltractar la parella a Tremp

La Fiscalia ha mantingut la petició de 13,5 anys de presó per a l'acusat de maltractar la parella a Tremp. La dona no es va presentar al judici el 14 d'octubre i aquest dimecres ha explicat que l'home la controlava, colpejava i amenaçava constantment quan s'enfadava i que, el 23 de setembre de 2019, la va violar.

 

L'home en la seva declaració va negar els fets i va culpar ella d'haver-lo agredit. Els informes mèdics, però, recullen que només ella presentava lesions. El ministeri públic dona credibilitat a la dona i sol·licita per a l'acusat 2,5 anys per un delicte de violència física i psíquica habitual amb l'agreujant d'haver-se comès al domicili, 10 anys per agressió sexual amb l'agreujant de parentesc i 1 per maltractament familiar.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La dona ha declarat que de manera regular -fins al setembre de 2019- l'acusat, O.S.M.R., de 28 anys i nascut a l'Equador, quan s'enfadava, la colpejava, l'empentava, l'insultava i l'acusava d'arribar tard perquè es veia amb un altre. A més, ha afegit, l'home li exigia el compliment d'uns horaris i li deia amb qui podia o no quedar i quina roba es podia o no posar.

La Fiscalia manté la petició de 13,5 anys de presó per a un acusat de maltractar la parella a Tremp

La Fiscalia manté la petició de 13,5 anys de presó per a un acusat de maltractar la parella a Tremp | LleidaDiari.cat

 

Va colpejar la porta i quan ell va obrir se li va tirar a sobre

En la declaració que l'acusat va fer a l'octubre, en canvi, l'home va negar haver colpejat mai la dona ni haver-la escridassat ni controlat. Va dir que el 28 de setembre de 2019 la va veure en un bar assegut a sobre de les cames d'un altre home i que s'hi va acostar per demanar-li explicacions, però que després va marxar cap a casa i li va posar les maletes al carrer. Assegurava que va ser ella que, en arribar a casa, va colpejar la porta i quan ell va obrir se li va tirar a sobre, el va tirar a terra i va agafar un ganivet, així que ell, va dir, es va amagar al lavabo i va trucar al 112.

 

La dona, en canvi, aquest dimecres ha declarat que aquell dia es van barallar perquè l'home la va començar a insultar i ha reconegut que va agafar un ganivet però «per por» i «per defensar-se». Ha negat, en canvi, haver amenaçat l'home i ha dit que va ser ell qui la va colpejar.

 

Els Mossos van declarar a l'octubre que quan van arribar es van trobar l'acusat al carrer, i no tancar en cap habitació com ell va declarar- i van explicar que van trobar la casa molt desendreçada amb objectes per terra i roba de dona per les escales. A més, van explicar que l'acusat en cap moment els va dir que la dona l'hagués amenaçat amb un ganivet. Per tot això, la Fiscalia creu que l'acusat menteix i dona credibilitat a la versió de la dona.

 

L'home té antecedents

L'home té antecedents, ja que el febrer de 2017 va ser condemnat per un delicte de violència en l'àmbit familiar a 36 dies de treballs en benefici de la comunitat que no ha complert.

 

A més de la pena de presó, la Fiscalia també demana que es prohibeixi l'home comunicar-se o acostar-se a menys de 500 metres de la dona durant 7 anys quan surti de la presó, que se li prohibeixi la tinença d'armes durant 3 anys i que se li imposin 6 anys de llibertat vigilada quan l'home surti de la presó.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *