La Fiscalia de Lleida demana 6 anys de presó pels pares de la Nadia per un presumpte delicte continuat d’estafa

Imatge d'arxiu | Cedida

 

La Fiscalia de Lleida demana sis anys de presó per a Fernando Blanco i Margarita Ganau, respectivament, per un presumpte delicte continuat d'estafa pel qual s'haurien quedat 1.111.317 d'euros de l'Associació Nadia Nerera que van crear per recaptar fons i tractar a la seva filla d'una malaltia rara. Segons l'escrit fiscal, els pares de la menor que, tot i que sí que patia tricotiodistrofia, no estava en risc la seva vida, van crear l'associació amb l'«ànim d'obtenir un lucre patrimonial il·lícit». El fiscal assegura que l'associació no va ser més que «una excusa per recaptar fons amb la intenció de destinar els diners al seu propi consum i oci».

Així mateix, el fiscal cita les nombroses entrevistes que van oferir els pares en mitjans de comunicació, així com les donacions que van rebre per part d'anònims. Aquests ingressos, tal com s'explica en l'escrit, Fernando i Margarita els van usar per pagar el lloguer de l'habitatge i de diversos locals, per a la compra de vehicles, pagaments d'hotels i per «compres i consums diversos». De l'estudi dels comptes utilitzats pels acusats s'han identificat un total de 5.574 donants que van efectuar lliuraments de diners que anaven des de quantitats menors a 1 euro, fins superiors als 1.000. Fiscalia, també demana una multa de divuit mesos amb una quota diària de divuit euros.

Cal recordar que el jutge va mantenir fa unes setmanes a Fernando Blanco en presó provisional fins a la celebració del judici en considerar que els pares de la menor havien «orquestrat una estafa» gràcies a l'associació de la seva filla.