Fiscalia arxiva la denuncia contra l’alcalde de Lleida

Fiscalia arxiva la denuncia contra l’alcalde de Lleida| Redacció – Fotografia: Miki de Santiago (Arxiu)

 

Fiscalia Anticorrupció ha arxivat aquest dimarts la denuncia contra l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, per presumptes infraccions penals, interposada per l’ex primera tinent d’alcalde Marta Camps, a l’entendre que no s’ha comés cap fet delictiu.

Ros ha assegurat en roda de premsa que han estat uns mesos “molt durs”, però sabia que no sortiria finalment imputat. I ha afegit: “Tot ha estat un atac contra la meva persona, a la meva família i a la meva tasca a la Paeria”.
 
El paer en cap ha explicat que aquesta decisió li dóna ara més força per continuar al capdavant de la Paeria. Això si, ha exigit a ERC, el Comú de Lleida i a CiU que rectifiquen les acusacions rebudes per Ros i demanin perdó.
 
Camps, després de conèixer la notícia, ha afirmat que respecta la decisió, però lamenta que quasi un any després d’iniciar les investigacions “no s’hagin pogut demostrar els fets que al seu dia va donar a conèixer a la Fiscalia”.
 
Per la seva banda, el Grup Municipal d’ERC-Avancem considera que el fet que la Fiscalia Anticorrupció no hagi trobat delicte en la investigació a l’alcalde “no vol dir que el cas Larida, les elevades despeses en protocol d’Alcaldia i el cobrament de dietes no siguin èticament reprovables”. Tot i així, el grup considera que és positiu per a la imatge de la ciutat que Lleida no tingui un alcalde imputat per la justícia.