Edició 2021

Fiscalia Anticorrupció busca dades a l’Ajuntament de Lleida

  • març 4, 2015
  • 5 min read
Fiscalia Anticorrupció busca dades a l’Ajuntament de Lleida
Fiscalia Anticorrupció busca dades a l’Ajuntament de Lleida

Fiscalia Anticorrupció busca dades a l’Ajuntament de Lleida| EP – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Fiscalia Anticorrupció s’ha presentat aquest dimecres a l’Ajuntament de Lleida per demanar informació arran de la denúncia que l’extinenta d’alcalde Marta Camps va presentar contra l’alcalde, Àngel Ros per presumptes irregularitats econòmiques del govern municipal.

Agents de l’OAC han arribat a la Paeria sobre les 11.00 hores per “demanar informació en qualsevol suport” que complementi a la que ja tenen, segons han explicat fonts de l’organisme. El segon tinent d’alcalde, Rafel Peris, ha avançat que la Paeria “està col·laborant per proporcionar les dades que els demanen, que són informació i expedients sobre la denúncia que Camps va presentar al desembre i que va revelar a finals de febrer”.
 
Camps havia denunciat despeses que considerava desproporcionades, com unes dietes durant un viatge a Hannover de gairebé 12.000 euros, mentre que Ros va assegurar que corresponen a les despeses d’un estand instal·lat en aquesta ciutat i de les persones que integraven la representació tècnica municipal.
 
L’alcalde la va denunciar després per injúries i en la denúncia va fer constar que ella el va acusar que “realitza pràctiques gairebé mafioses en l’exercici del seu càrrec”, segons ha explicat el paer en cap, qui es trobava de viatge a Madrid en el moment de l’entrada de la Fiscalia a l’Ajuntament i s’ha vist obligat a avançar el seu retorn.

 

Indicis de delicte en la concessió de Larida

L’extinent d’alcalde i regidora socialista de Lleida Marta Camps ha assegurat aquest dimecres que la Fiscalia Anticorrupció de Barcelona veu indicis de delicte en la concessió de la discoteca Larida. Segons ha explicat als mitjans, la pròrroga d’aquest complex d’oci va acabar amb una concessió en la qual es va perdonar el pagament de 300.000 euros d’una garantia i de part del cànon amb informes corresponents: “No sé com qualificar-ho, si de tracte de favor o d’informes ad hoc ‘per justificar l’exempció”, ha apuntat. L’altre tema que investiga Fiscalia és en relació a les dietes i despeses vinculades a l’àrea d’Alcaldia.

 

No obstant, Ros ha explicat que l’Ajuntament “ha facilitat tota la informació” i que no tenen res a amagar. “Tot es deu a l’ambició d’una persona”, ha afegit. En aquest sentit, ha aclarit que ell considera que Camps el “vol destruir per ambició política i no toleraré que faci mal a la institució i a la ciutat”.

 

El PP vol que “s’aixequin totes les catifes”

La presidenta del PPC de Lleida i candidata a l’alcaldia, Dolors López, ha demanat a l’assabentar-se de la notícia que “entri aire fresc, s’aixequin totes les catifes de la Paeria i s’arribi fins al final en la investigació”. En aquest sentit, ha demanat “total transparència per saber tota la veritat” i ha anunciat que “el PPC demanarà responsabilitats polítiques si Antifrau troba indicis d’irregularitats en l’escorcoll a la Paeria”.

 

La presidenta popular ha lamentat “el descrèdit que això representa per la ciutat i per als lleidatans” i per aquest motiu ha “lamentat la inestabilitat que això genera amb l’actual Govern, que està més preocupat pels seus propis conflictes que pels problemes de la ciutadania”.

 

Baches demana una auditoria pública

L’alcaldable a la Paeria per ICV, Eduard Baches, considera que s’està donant la pitjor imatge exterior que es pot donar com a ciutat. Per aquest motiu, demana que es porti a terme una auditoria pública per esvair qualsevol ombra de dubtes, i que s’assumeixin responsabilitats polítiques en cas que les dues oficines trobin qualsevol tipus d’indici d’il·legalitat.

 

Baches ha reclamat també que s’aclareixin totes les preguntes que estan generant dubtes sobre la gestió municipal dels darrers anys. “Ens calen explicacions, i ens cal informació. Tenim dret a saber que ha passat amb cada cèntim que hem pagat amb els nostres impostos, i si s’ha fet un bon ús d’ells. La ciutadania de Lleida no ens mereixem dubtes, ens mereixem informació i transparència. Ens mereixem una ciutat que ompli els mitjans nacionals de titulars positius, i no el que estem patint ara mateix”, ha afegit.

 

Vega exigeix a Ros que “deixi de fer-se la víctima”

El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Lleida, Carles Vega, ha reclamat a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que “deixi de fer-se la víctima i que doni explicacions d’una vegada per totes” per tal que “retorni la confiança de la ciutadania en l’Ajuntament”. En aquest sentit, Vega denuncia que l’actuació de l’Oficina Antifrau i la Fiscalia Anticorrupció a l’Ajuntament de Lleida “amplien i fan més profundes les ombres i els dubtes de la ciutadania respecte a la gestió de l’alcalde i l’equip de govern de la Paeria” i ha reiterat que el paer en cap ha d’aclarir “els dubtes a l’entorn de temes urbanístics i les sospites d’ús indegut de diners públics.” Per això, exigeix a Ros que “si no s’han utilitzat bé els diners públics que ho reconegui i carregui amb les conseqüències”.

 

L’alcaldable d’ERC ha lamentat que Lleida surti a la primera plana dels mitjans de comunicació per aquest motiu però defensa que “la gent de Lleida ha saber si a la Paeria es fan coses irregulars o no”. 

 

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.