Sense Categoria

La firma Borges factura 91 MEUR en el primer semestre de l’exercici 2018

Avatar
  • març 1, 2019
  • 3 min read

 

Imatge d'arxiu | Cedida

 

Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) ha tancat el primer semestre del seu exercici fiscal, a 30 de novembre de 2018, amb un import net de la xifra de negocis de 91 milions d'euros i 18.413 tones comercialitzades de fruits secs, amb un benefici net d'1,5 milions. Aquestes xifres representen una disminució en relació amb el mateix període de l'any anterior, del 14,8 i del 8,8% respectivament. Segons el grup, la raó és que els clients, en general, han limitat les seves compres a les necessitats del moment, a causa de les expectatives d'una collita d'ametlla superior i d'una tendència a la baixa dels preus de les principals matèries primeres.

 

Segons el grup Borges, en el primer semestre van confluir dos factors que han afectat negativament el resultat de l'exercici. D'una banda, els preus de la nou de Califòrnia que han baixat un 23% (0,77 euros el quilo), i de l'altra, un any de producció ''off'' dins el cicle anyer dels festucs de les finques del grup. Tots dos factors han suposat una contribució menor de 2,5 milions del negoci agrícola al resultat consolida d'1,5 milions, després de la millora del negoci industrial en 1,2 milions d'euros, el qual incorpora l'efecte de la venda de la maquinària i les instal·lacions de la unitat d'envasament de crispetes.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

BAIN ha registrat un EBITDA ajustat de 2 milions d'euros

BAIN, que cotitza en el Mercat Continu de la Borsa Espanyola, ha registrat un EBITDA ajustat de 2 milions d'euros, que en el mateix període de l'exercici anterior va ser de 5,4 milions d'euros. Aquestes xifres no preveuen encara els beneficis potencials del pla de desenvolupament agrícola iniciat per BAIN en els dos darrers anys amb la plantació de 1.152,6 noves hectàrees, de les quals el desembre de 2018 es va obtenir producció de 153,5 hectàrees produint lleugerament per sobre de les projeccions.

 

Les vendes del grup es fan a 56 països i les exportacions representen el 57,7% de la seva facturació. Les ametlles són el producte més venut, ja que arriben al 65% en valor del total de les seves vendes, seguides de les nous, amb un 11% del total. BAIN gestiona un total de 2.401,5 hectàrees de les quals 320 són a Califòrnia, 941,9 al sud de Portugal i 1.139,6 a Espanya, especialment a Extremadura i Andalusia. Actualment, 1.004,1 hectàrees es troben en producció i 836,6 començaran a produir gradualment els propers anys.

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *