Lleida programa enguany 192 fires en 125 municipis de la demarcació

Detall de la Guia de Fires de les Terres de Lleida 2020, el dia 7 de febrer de 2020.

Detall de la Guia de Fires de les Terres de Lleida 2020. | LleidaDiari.cat

Les comarques de Lleida acolliran aquest any 2020 un total de 192 fires, que tindran lloc en 125 municipis de la demarcació. L'any 2019 van ser 208 certàmens, celebrats en 112 localitats lleidatanes, un decrement que respon al fet que algunes fires són de caire bianual i enguany coincideix que no es fan. Entre les novetats, destaquen la primera edició de la fira del timó, que tindrà lloc a Alfés, a la comarca del Segrià. El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida ha presentat aquest divendres la Guia de Fires 2020 de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran que recull, un any més, la totalitat del certàmens firals que s'organitzen arreu del territori. N'ha editat uns 3.000 exemplars en paper tot i que també es pot consultar al web del Patronat. La Guia de Fires 2020 de les Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran ja està disponible.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Com ja ve essent habitual en els darrers anys, l'activitat firal a les comarques de Lleida s'ha anat incrementat progressivament. La Guia presenta 192 certàmens firals que se celebren a 125 municipis de les comarques de Lleida. Per sectors, destaca la celebració de 56 activitats relacionades amb el camp de l'artesania i les activitats artístiques, les agroalimentàries i gastronòmiques (58), agrícoles i ramaderes (17), multisectorials (8), o les de recreació històrica i tradicions (14), entre d'altres.

 

Un dels increments més destacats que es constata des que es publica la Guia des de 2012 és que el nombre de municipis que organitzen fires ha anat pujant de forma progressiva, passant dels 75 de l'any 2012 als 125 del 2020. El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, ha destacat que, precisament aquest increment de municipis que organitzen esdeveniments firals, demostra la voluntat de donar a conèixer les fortaleses de cada poble i les oportunitats que l'activitat firal genera pel municipi organitzador i la seva àrea territorial de referència, en termes de desenvolupament econòmic, tant en la generació d'activitat econòmica com en la creació d’ocupació.

 

Així, la celebració d'una fira comporta, d'una banda, una sèrie de despeses necessàries per a la seva posada en marxa i, de l'altra, l'afluència d'expositors i visitants de fora que gasten en allotjament, restauració i altres béns i serveis, despeses totes elles que suposen una injecció d'ingressos, i la generació de producció i ocupació local i regional. El director del Patronat de Promoció Econòmica, Ramon Boixadera, ha destacat que les fires són «un element inqüestionable de dinamització del territori» i, a la vegada, «permeten atreure visitants i posar en valor la riquesa en els diferents actius que tenen les comarques lleidatanes».

 

Com a novetat firal destaca la primera edició de la Fira del Timó d'Alfés; i la recuperació d'altres fires que es tornen a fer després d'un temps com ara Vallbonatura, a Vallbona de les Monges i el 3r Red Mountain Beer Fest, de la Pobla de Segur. Altres canvien de nom com ara Cominart que passa a anomenar-se Ecoponent, a Vilanova de Bellpuig, o Conserva't que es dirà Cuida't, la fira de Bellpuig. Cal tenir en compte també que hi ha fires caràcter bianual com Fira del Préssec d'Alfarràs, que alternarà amb la Fira de la Truita.

 

Segons Gibert, l'objectiu general de la guia -que té una tirada de 3.000 exemplars- és donar a conèixer i promocionar l'activitat firal de les comarques lleidatanes. La guia es pot obtenir en paper al Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, consells comarcals del territori, Oficina de Turisme de Catalunya a Lleida, i en fires d'àmbit territorial on estigui present l'estand de la Diputació de Lleida.

 

 

També et pot interesar…