Sense Categoria

FiraTàrrega 2022 tanca amb «èxit» l’edició del retorn a la seva essència

LleidaDiari
  • setembre 12, 2022
  • 3 min read
FiraTàrrega 2022 tanca amb «èxit» l’edició del retorn a la seva essència

FiraTàrrega tanca aquest diumenge la seva 41a edició, la primera que celebra amb normalitat i sense restriccions de cap tipus després de l'inici de la pandèmia. L'assistència massiva de públic ha retornat l'essència de la fira amb els carrers i places plens.

 

Així mateix, des de l'organització han destacat el caràcter espontani de l'edició d'enguany amb l'exhibició de diversos espectacles que no estaven anunciats al programa amb l'objectiu de buscar la sorpresa del públic, i la directora artística de la fira, Anna Giribet, diu que preveuen continuar experimentant amb el concepte de 'l'inesperat'. Enguany s'ha pogut veure 62 espectacles de 60 companyies i 419 artistes vinguts de 8 països diferents i s'han venut el 75% de les entrades.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Durant quatre dies els carrers i places de Tàrrega s'han tornat a omplir de teatre i de públic, és a dir l'essència del certamen. Des de l'organització han parlat «d'una molt bona fira» pel fet que ha estat massiva i a la vegada festiva, a més d'haver estat una edició sense incidents destacats. La directora artística de FiraTàrrega, Anna Giribet, ha fet una bona valoració de l'edició, en què n'ha destacat els «carrers plens de gent» i les bones sensacions a nivell artístic, pel fet que la totalitat de les 60 companyies participants han pogut exhibir les seves propostes.

Imatge de la valoració de FiraTàrrega

FiraTàrrega 2022 tanca amb «èxit» l'edició del retorn a la seva essència | LleidaDiari.cat

 

Recuperar l'efecte sorpresa

Pel que fa al leitmotiv d'enguany, 'l'Inesperat', amb el qual el certamen ha volgut recuperar l'efecte sorpresa, Giribet ha dit que ha ajudat a «reconnectar amb l'essència de la fira» i considera que «ha vingut per quedar-se». «Estàvem expectants per veure la rebuda que tindria i podem aventurar-nos a dir que continuarem jugant amb aquest concepte» ha explicat. L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, també ha valorat aquestes propostes espontànies com una de les «claus de l'èxit» de l'edició, i ha afegit que després de dos anys «ja tocava» celebrar una fira en tot la seva esplendor.

 

En total, durant els quatre dies els espectadors han gaudit de 62 propostes escèniques de 60 companyies i 419 artistes vinguts de 8 països diferents. Els espectacles s'han fet en 25 espais d'exhibició, entre el nou Epai Bassa al parc de Sant Eloi que, segons Giribet, «ha funcionat molt bé». Així mateix, també s'han reafirmat altres espais que es van estrenar el 2021 com ara l'Espai Canalla, «idoni per famílies», i l'Espai la Paraula, on s'han pogut veure «propostes menys massives, però que han sabut trobar el seu públic».

 

Pel que fa als espectacles de pagament, s'han venut el 75% de les 21.115 localitats disponibles, més de 15.000 entrades per a públic i professionals. El preu mitjà de les entrades s'ha situat en els 8,4 euros. D'altra banda, a la zona d'acampada s'hi ha registrat un total de 1.745 usuaris.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *