Lleida

La Fira del Vehicle Elèctric torna a Lleida

Marta Romera
  • octubre 14, 2022
  • 3 min read
La Fira del Vehicle Elèctric torna a Lleida

Lleida acull aquest dissabte a la tarda la III edició de la Fira del Vehicle Elèctric, un certamen organitzat per la Paeria i la Universitat de Lleida en el marc de les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2022. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure la mobilitat elèctrica com a part de la solució al repte de l’emergència climàtica a la qual ens enfrontem actualment.

El sector del transport és una de les principals fonts de contaminació i d’emissions de CO₂ a Lleida. De fet, suposa un 30% aproximadament de les emissions totals del municipi. El govern de la Paeria està compromès des de fa temps amb la mobilitat sostenible. Cal destacar, en aquest sentit, que l’Ajuntament de Lleida ha aconseguit sis milions dels fons europeus per transformar en els propers mesos la ciutat des d’un punt de vista de mobilitat, amb els quals es farà un pas més en el camí cap a una Lleida més verda, més sostenible i més respectuosa amb el medi ambient.

La Paeria està treballant per potenciar els desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic. Tanmateix, el vehicle elèctric és una bona solució en substitució de vehicles a gasoil o gasolina i quan no és possible moure’s a peu, bus o bicicleta. La III Fira del Vehicle Elèctric exposarà els principals vehicles elèctrics del mercat, 100% elèctrics, tant pel que fa a cotxes, com a bicicletes i patinets.

El certamen oferirà diverses xerrades, realitzades per tècnics del sector experts en mobilitat elèctrica, pensades per aclarir els principals dubtes que actualment es planteja una persona sobre el vehicle elèctric. Una sobre mites, veritats i mentides sobre el vehicle elèctric, a càrrec de Jorge Rios, enginyer industrial i expert en mobilitat elèctrica. Una altra conferència se centrarà en tot allò que una persona ha de saber abans de comprar un vehicle elèctric, a càrrec d’Ivan Ortiz, enginyer industrial. Una tercera xerrada versarà sobre la recàrrega dels vehicles elèctrics: bateries, carregadors i xarxa de punts de càrrega. La darrera xerrada anirà a càrrec d’Edgar Torres, enginyer industrial.

La fira també oferirà un punt d’informació personalitzat per atendre les casuístiques particulars i assessorar d’una forma més personalitzada, un espai d’intercanvi d’experiències amb propietaris/es de vehicles elèctrics de Lleida i la possibilitat de realitzar proves dinàmiques al voltant del campus de cappont, amb la majoria de marques exposades.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *