Lleida

S’apropa la Fira de Titelles amb infinitats d’espectacles

La fira avança algunes propostes amb direcció femenina

Mar Laborda
  • març 8, 2023
  • 3 min read
S’apropa la Fira de Titelles amb infinitats d’espectacles

La 34a edició de la Fira de Titelles de Lleida, que se celebrarà el 5, 6 i 7 de maig, comptarà amb la presència de 29 companyies que presentaran un total de 29 espectacles i 4 curtmetratges. Aquest dimecres i coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el certamen ha avançat algunes de les propostes amb direcció femenina que s’hi podran veure, com ara l’espectacle de titelles ‘L’Extraordinària’ de la Cia. eLe, la proposta infantil ‘Trot’ de la companyia balear Manipulats o la projecció per primer cop a Catalunya del curtmetratge de M.A.R ‘Precuela’.

La Fira de Teatre de Titelles ja escalfa motors per una nova edició d’un certamen únic en el seu àmbit dins l’estat espanyol, que cada any atrau professionals i companyies d’arreu del món a Lleida, ciutat que durant tres dies es converteix en epicentre de l’art titellaire a escala mundial.

 

La 34a edició del certamen ha rebut un total de 363 propostes d’espectacles, un número que des de l’organització qualifiquen de «molt elevat» i que posa en evidència, diuen, el «bon estat de salut» de la fira com a plataforma de mercat d’interès per als professionals del sector.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Amb motiu del 8-M, des de la Fira de Titelles han volgut reivindicar el paper de les dones al sector amb un avançament d’algunes de les obres programades en què la direcció ha anat a càrrec de dones.

 

Una de les companyies catalanes presents a la fira serà la barcelonina Cia. eLe, que presentarà la proposta familiar ‘L’Extraordinària’, un espectacle de titelles de fil que reivindica les persones grans. Una altra companyia, en aquest cas balear, serà Manipulats que portaran per primer cop a la península ‘Trot’, un espectacle familiar que a cavall entre la realitat i la fantasia, presenta un passatge visual, poètic i salvatge al voltant de la relació home-animal.

 

D’altra banda, la companyia madrilenya M.A.R, de la mà d’Andrea Díaz Reboredo, portarà per primer cop a Catalunya el seu primer curtmetratge de teatre d’objectes titulat ‘Precuela’. Es tracta d’una peça que parla sobre el tancament i l’absència que s’instauren darrere d’un confinament.

Pel que fa a les propostes internacionals, la companyia alemanya Puppet Theatre Zwickau portarà per primer cop a la península l’espectacle de realitat virtual ‘The Erlking’, inspirat en el poema de Johann Wolfgang von Goethe. Des de Bèlgica, Belova – Iacobelli estrenaran a la península la seva producció ‘Loco’ i els italians Coopelia Theatre faran el mateix amb ‘Trucioli’.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *