Sense Categoria

FiraTàrrega concentra la programació de carrer en tres «ciutats» perimetrades

LleidaDiari
  • agost 6, 2021
  • 4 min read
FiraTàrrega concentra la programació de carrer en tres «ciutats» perimetrades

La FiraTàrrega d'aquest any (del 9 al 12 de setembre) és una edició insòlita, extraordinària. El leitmotiv és «Habitar l'espai» un lema que pren tot el seu sentit en una convocatòria que recupera l'espai públic per a les arts escèniques.

 

Per necessitats del guió pandèmic dibuixa alguns canvis respecte edicions anteriors. El programa d'espectacles ja es pot consultar a la web de la Fira (www.firatarrega.com) on també es poden adquirir les entrades a partir d'aquest divendres 6 d'agost, a preus populars que oscil·len entre els 2 i els 15 euros. Es mantenen els descomptes habituals. 

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Cal destacar el 20% per venda anticipada fins al 5 de setembre i el Heavy User que permet obtenir fins a un 40% de reducció si es compren 4 entrades o més. L'edició 2021 de la Fira suma un total de 20.650 entrades disponibles, de les quals 13.876 són d'espectacles a l'exterior.

FiraTàrrega concentra la programació de carrer en tres «ciutats» perimetrades

FiraTàrrega concentra la programació de carrer en tres «ciutats» perimetrades que oferiran blocs d’entre dos i quatre espectacles | LleidaDiari.cat

 

Imprescindible planificar l'estada a la Fira

Aquest any més que mai serà imprescindible planificar l'estada a la Fira i adquirir les entrades amb antelació: excepte un parell d'instal·lacions i la projecció audiovisual commemorativa dels 40 anys de la Fira, no hi haurà programació d'accés lliure pels carrers i les places de la ciutat.

 

Aquesta, s'aglutina en tres espais perimetrats que anomenem «ciutats» (Ciutat Reguer, Ciutat Piscina i Ciutat Trepat) i es desglossa en franges de matí, tarda o vespre-nit, amb registre previ i a un preu simbòlic de 5 EUR, que permet veure entre dos i quatre espectacles i accedir al servei de bar de l'espai que s'amenitzarà també amb música.

 

La Fira 2021 acull fins a 57 propostes artístiques diferents, 24 de les quals provenen del nostre programa de Suport a la Creació. Més que mai hem volgut fer un esforç per ser al costat dels creadors del nostre país en un moment de represa de l'activitat cultural i de retrobament amb el públic.

 

Propostes dirigides al públic infantil i familiar

Ciutat Piscina aplega propostes dirigides al públic infantil i familiar com Kujira, la balena itinerant del Centre de Titelles de Lleida; Téntol de la Cia. balear Manipulats i Animalia, Inc. de Sàndal Produccions.

 

Una novetat d'aquesta edició és l'espai La Paraula, ubicat a la plaça dels Comediants i que aglutina diverses propostes que tenen la paraula, en els seus diversos formats i aplicacions, com a eix vertebrador. Hi trobarem propostes com la de Barba Corsini, Laura LaMontagne & PicoAmperio, Ikram Bouloum, Ana Polo i Oye Sherman o Cuartito de Poesía.

 

Els altres espais de la Fira

Mercat de Paradistes

En aquesta edició el mercat de paradetes es trasllada al pàrquing de les Piscines Municipals per poder garantir les distàncies de seguretat entre parades que se'ns exigeixen en context pandèmic.

 

Zona d'acampada

Enguany no es permet l'acampada amb tenda i només s'autoritza l'accés d'autocaravanes i furgonetes equipades a l'espai de l'Av. Tarragona. Cal comprar el tiquet (preu únic de 10 EUR cada dia, per vehicle) a través del web de la Fira. No està permesa l'acampada lliure durant els dies de la Fira.

 

Zona Off

Els off són els espectacles no inclosos en la programació oficial de FiraTàrrega. Aquest any, en lloc de trobar-los a carrers i places, els podreu trobar al pati de l'Escola Maria Mercè Marçal, on s'hi pot accedir amb control d'accés previ i deixant les dades. Els espectacles lliures als carrers de la ciutat no estan permesos durant la Fira.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *