Lleida

La Fira de Sant Miquel de Lleida tanca amb milers de visitants

Marta Romera
  • octubre 3, 2022
  • 4 min read
La Fira de Sant Miquel de Lleida tanca amb milers de visitants

Lleida ha tancat aquest diumenge la 68a fira agrària de Sant Miquel i el 37è saló Eurofruit amb un balanç «satisfactori». L’organització estima que durant els quatre dies unes 100.000 persones han passat pels Camps Elisis, xifra similar a la de l’any passat. Això, en una edició marcada per la recuperació de la «plena normalitat» i les dificultats que travessa el sector agrari i ramader, per afectacions climatològiques i l’increment dels costos de producció. En aquest sentit, el director de Fira de Lleida, Oriol Oró, s’ha mostrat satisfet pel que fa a les vendes i contactes «en el context actual». La cloenda ha anat a càrrec del director general de Polítiques Palanca per al compliment de l’Agenda 2030 del govern espanyol, Gabriel Castañares.

firetes-lleida-bo

El doble certamen firal ha recuperat enguany la normalitat prepandèmia, sense mesures anticovid, i ha assolit la plena ocupació, amb 290 expositors que durant els quatre dies han ocupat 54.000 m2 de superfície als Camps Elisis.

El director de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha celebrat la recuperació de la normalitaten quant a expositors, superfície firal, presència de firmes internacionals i visitants. Sobre aquest darrer, ha xifrat en unes 100.000 les persones que durant els quatre dies han passat pel certamen, la mateixa xifra que en l’edició del 2021. El 2019, la darrera que es va fer abans de la pandèmia, el nombre de visitants es va situar al voltant dels 130.000. Oró ha destacat «les bones condicions climatològiques» com un dels factors que ha ajudat a arribar a aquestes xifres «molt importants».

En l’àmbit econòmic, ha indicat que la fira ha aconseguit el seu objectiu principal que és «ser un punt de trobada sectorial, comercial i de promoció del sector i del territori». El director de l’ens firal ha dit que la fira «reflecteix» la realitat socioeconòmica del sector i que, “tot i el context actual” marcat per la complicada situació que pateix el sector agroalimentari, l’edició ha estat «satisfactòria» pel que fa a vendes i contactes professionals.

Per la seva banda, l’alcalde de Lleida i president de Fira de Lleida, Miquel Pueyo, també ha volgut destacar que l’edició d’enguany ha estat la de la «recuperació plena a la normalitat» i la que ha començat el camí cap a incorporar aspectes com la bioeconomia i les tecnologies digitals aplicades al sector primari, amb la celebració del primer Congrés BIT, una de les novetats d’enguany. «És la fira en què ens hem endinsat amb una seguretat definitiva cap a camins que seran importats a l’hora de determinar el perfil de la fira de cara a propers anys», ha indicat.

L’acte de cloenda, celebrat aquest diumenge a la tarda, ha anat a càrrec del director general de Polítiques Palanca per al compliment de l’Agenda 2030 del govern espanyol, Gabriel Castañares, qui també va cloure l’edició del 2021. En el seu parlament, s’ha referit al sector agrari de les terres de Lleida com «un dels grans exponents en l’àmbit nacional» i ha agraït la dedicació i esforç dels seus productors. En aquest sentit, també ha destacat la necessitat de comptar amb un sector agrari fort, que garanteixi la producció, proveïment i subministrament d’aliments, així com «proactiu per assolir els reptes de l’Agenda 2030».

Com és tradició, en el marc de l’acte de cloenda s’han lliurat els premis del 51è Premi del Llibre Agrari, del 7è Premi de l’Article Tècnic Agrari i del 25è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el disseny de les Màquines Agrícoles i d’Equips de la Indústria Agroalimentària.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *