Sense Categoria

La Fira de Sant Miquel presenta sistemes de reg sostenibles híbrids

Avatar
  • setembre 28, 2018
  • 2 min read
La Fira de Sant Miquel presenta sistemes de reg sostenibles híbrids

L'ús de les plaques solars o fotovoltaiques en substitució de les motobombes dièsel i de l'electricitat comporta en l'actualitat la utilització d'un sistema energètic sostenible, que facilitarà que en el futur pròxim els agricultors i els ramaders estalviïn diners –atès que les instal·lacions cada vegada són més econòmiques, mentre que els carburants s'estan encarint–, el seu balanç econòmic sigui constant i no depengui de les fluctuacions del valor del carburant (dièsel) i es pugui instal·lar la maquinària que calgui encara que no hi arribi la xarxa elèctrica. L'enginyer agrònom José Veiga ha exposat aquests avantatges en l'ús de les plaques fotovoltaiques durant la conferència «L'energia solar aplicada a l'agricultura», que ha impartit en la jornada organitzada per l'empresa lleidatana Ongrub Medi Ambient en el marc de la 64a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 33a edició d'Eurofruit.

 

Veiga s'ha centrat en un dels productes estrella que la firma Ongrub ha instal·lat en diferents explotacions agràries de les comarques lleidatanes, com és el cas del sistema de bombeig solar d'aigua per al reg. Es tracta d'un sistema híbrid hidràulicament, que consta d'un grup electrogen dièsel o la connexió elèctrica i un generador fotovoltaic, que ofereix un aprofitament màxim i una major penetració de l'energia solar fotovoltaica, tant en regs a pressió i cabal constants com a pressió i caudal variables. La instal·lació té una vida mitjana de 25 anys i una amortització de 7. A banda del sistema de bombeig, Ongrub instal·la plaques solars per produir energia a diferents oficines i granges (calefacció, aire condicionat, etc.) i també a habitatges i indústries. Ongrub Medi Ambient es dedica a la comercialització, el projecte, l'execució d'obra i el manteniment de sistemes de reg (degoteig i aspersió), les estacions de bombeig, les comunitats de regants, la filtració, l'automatisme, els regs de jardineria, les xarxes d'aigua potable, les piscines i el tractament d'aigües.

 

La Fira de Sant Miquel de Lleida va arrencar aquest dijous amb la inauguració a càrrec de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà. Per aquest divendres, s'espera la visita del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *