La 150a Fira de Sant Josep de Mollerussa traslladarà l’espai dedicat als tractors

Fira de Mollerussa farà modificacions el recinte firal de la Fira de Sant Josep amb motiu del 150è aniversari del certamen, previst per als dies 17, 18 i 19 de març del 2022. El canvi principal afecta el saló del tractor i una part dels expositors que s’ubicaven a l’avinguda del Canal, que es traslladen a l’espai on fins ara hi havia les firetes, darrere dels pavellons firals.

 

Aquest nou espai, de 9.000 m² nets, permetrà incrementar en un 50% els 6.000 m² d’exposició actual, mentre que les firetes es reubicaran en un descampat entre la ronda de Ponent i la carretera de Miralcamp. Des de Fira de Mollerussa reivindiquen que el canvi té «vocació de permanència» i que ajudarà a generar una «dinàmica firal més professional».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Fira de Mollerussa ha presentat aquest dijous la remodelació de l’espai firal, fruit de l’acord al qual han arribat amb els expositors del saló del tractor que assisteixen al certamen cada dos anys, ja que alternen la seva presència amb la fira de Sant Miquel de Lleida.

 

Aquest acord suposa el trasllat del saló del tractor, que fins ara s’ubicava al camí de Belianes, i dels expositors de maquinària agrícola, ubicats a l’avinguda del Canal entre l’Escola Municipal de Música i l’avinguda de la Pau, a l’esplanada on hi havia les firetes, darrere els pavellons firals. Aquest terreny de 19.000 metres quadrats, dels quals 9.000 m2 nets, permetrà incrementar en 3.000 m2 l’espai expositiu del certamen, a més de facilitar-ne el muntatge.

L’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que es tracta d’un «canvi radical» que té com a objectiu millorar l’enfocament professional de la fira i espera que aquests canvis, que ha indicat que són els sisens que es fan en els 150 anys de la fira, «tenen vocació de permanència».

 

Així, les firetes es reubicaran a l’esplanada ubicada entre la ronda de Ponent i la carretera de Miralcamp. D’altra banda, els estands d’alimentació i productes de proximitat que s’ubicaven al pavelló del 125è aniversari s’instal·laran a l’avinguda del Canal a la part dreta entre la rotonda del tractor i els pavellons.

«Ho agrairan» expositors i visitants

Per la seva banda, alguns dels expositors del certamen han agraït a Fira de Mollerussa que hagi donat resposta a les seves demandes i, després de quatre edicions sense la presència de tractors, celebren que els canvis serviran per «professionalitzar» encara més el certamen. Així ho han dit Pau Cusiné i Jaume Bascompte, que consideren que amb aquest canvi la fira s’adapta a les necessitats del sector. «Serà un gran esforç per part de la fira, però ho agrairem com a expositors i també ho agrairan els visitants», ha dit per la seva banda Javier Vidal.