La Fira de l’Oli i les Garrigues de les Borges comptarà amb 6 estrelles Michelin

La Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues escalfa motors per la 60a edició, que torna del 20 al 22 de gener a les Borges Blanques, i comptarà amb sis estrelles Michelin que oferiran xoucookings i demostracions en directe. L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, i una representació del consistori i del Patronat Fira de les Garrigues han presentat aquest dissabte el certamen a la capital alturgellenca, i han donat a conèixer l’agermanament de la Fira d’enguany, que serà amb la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La presentació ha tingut lloc a l’Ajuntament de la capital alturgellenca, i també hi han assistit, entre altres, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, el vicealcalde Jordi Fàbrega i la regidora de Promoció Econòmica, Mireia Font. Durant l’acte, l’alcaldessa borgenca ha agraït «totes i cadascuna de les persones que han fet possible que donem a conèixer la nostra fira de capçalera en aquest indret idíl·lic com és la Seu d’Urgell, i agermanar-nos amb un producte de gran qualitat del nostre territori com són els formatges que es fan a la serra del Cadí i la seva fira més representativa, la de Sant Ermengol», ha explicat Palau. «Gràcies a aquest acte, reivindicarem el potencial conjunt que tenen els formatges alturgellencs de gran qualitat i els esplèndids olis garriguencs», ha conclòs l’alcaldessa de les Borges.

Xefs amb sis estrelles Michelin a la 60a Fira

Palau també ha donat a conèixer l’aposta decidida que s’ha fet en aquesta 60a Fira de l’Oli i les Garrigues per la gastronomia del territori, i gràcies a la qual el certamen comptarà amb xefs amb 6 estrelles Michelin: tres dels Germans Torres; una del xef Oriol Ivern, del restaurant Hisop de Barcelona; una del Xixo Castaño, del restaurant Malena de Gimenells, i una del xef Pep Moreno del restaurant Deliranto de Salou.

 

Igualment, l’alcaldessa de les Borges ha explicat que també formaran part de la Fira d’enguany Lluc Crusellas, el millor mestre xocolater del món; d’Arnau París, guanyador del concurs Masterchef 9 i actual copresentador del ‘Cuines’ de TV3; Lo Pau de Ponts, que ens composarà una cançó s’atrevirà a fer ‘Lo xoucooking de ‘l’alifara”, així com els millors xefs de les terres de Lleida, com són Xavier Benet, Gonzalo Ferreruela, Luis Bonillo, Albert Capdevila, Joseba Cruz i Ramon Tudela, entre molts altres. En aquest sentit, Palau ha detallat que s’ha hagut d’ampliar l’horari de Fira el dissabte, 21 de gener, i s’ha inclòs per primera vegada un acte a les 20 hores per poder donar cabuda a totes les demostracions i els xoucookings dels destacats xefs que participen en aquesta 60a edició.

 

Per la seva banda, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, ha explicat que «Estem molt contents i agraïts que aquesta aliança de fires entre Sant Ermengol amb el formatge i la de l’oli de les Borges Blanques, tots dos productes extraordinaris, hagi sigut possible. Amb aquesta col·laboració busquem crear sinergies i complicitats, i treballar plegats per fer créixer tant les nostres fires com els dos municipis». La jornada d’aquest dissabte també ha servit per fer visites a Seu medieval, el museu de la ciutat i l’Espai Ermengol i el Parc del Segre.

Dos actes institucionals completament nous

La 60a Fira de l’Oli i les Garrigues serà inaugurada pel president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, divendres, 20 de gener al matí, i comptarà amb dos actes institucionals completament nous: D’una banda, el pròxim dissabte, 21 de gener al matí es commemoraran els 60 anys de la nostra fira de capçalera amb un acte d’homenatge a totes les persones que han ajudat a fer la fira gran aquests darrers anys. L’acte estarà presidit per Artur Mas i ja han confirmat la seva assistència la periodista Mari Pau Huguet, el conseller legítim Josep Rull, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, els xefs Dolors Mateu i Xavier Benet, els exconsellers Felip Puig i Josep Maria Pelegrí; l’exmembre de la Mesa del Parlament Ramona Barrufet i el doctor Eduard Escrich, entre moltes altres personalitats catalanes que han prestat la seva imatge, participat i col·laborat en els darrers anys per donar suport al certamen borgenc de capçalera.

 

D’altra banda, la clausura d’enguany es dedicarà a totes les persones de l’equip de Fira que han fet possible el certamen en els darrers anys, com és el cas de totes les persones que han estat presidentes del Patronat Fira de l’Oli, gerents, directores, responsables o col·laboradores, i també a totes les persones expositores.

Tres dies carregats d’activitats

La 60a Fira torna amb tres dies plens de propostes per a tots els públics, i comptarà, entre altres coses, amb accions solidàries, la tradicional Cursa de l’Oli, propostes infantils, el Concert de l’Oli a càrrec de Doctor Prats, la Desfilada dels Tres Tombs, visites pel terme, i moltes altres activitats, tastos, guardons i reconeixements que es donaran a conèixer en els pròxims dies.