Comarques

Fira de Mollerussa rebrà prop de 500.000 euros d’aportacions d’institucions

L'alcalde demana que les «ganes d'invertir» siguin «persistents» en el temps i no només enguany

Marta Romera
  • febrer 7, 2023
  • 4 min read
Fira de Mollerussa rebrà prop de 500.000 euros d’aportacions d’institucions

Fira de Mollerussa encara el 150è aniversari de la Fira de Sant Josep amb prop de 500.000 euros d’aportacions de diferents institucions que permetran adequar el recinte firal i redistribuir expositors. L’alcalde Marc Solsona ha destacat la satisfacció de l’organització després d’anys de només poder comptar amb ajuts de la Diputació de Lleida i no ha amagat que amb motiu d’un aniversari tan important, esperaven una resposta d’aquesta alçada. En aquest sentit, ha dit que suposarà un “salt qualitatiu” i ha demanat que aquestes “ganes d’invertir” en la fira siguin “persistents” i no només enguany. Per Sant Josep s’estrenarà un nou espai expositiu de tractors i maquinària a l’esplanada de darrere els Pavellons Firals.

Marc Solsona ha explicat que després de «picar molta pedra» han aconseguit els prop de 500.000 euros en ajuts institucionals per poder fer un «salt qualitatiu» amb motiu de 150è aniversari de la Fira de Sant Josep. En concret, la Diputació de Lleida aporta 135.000 euros, el Ministeri d’Indústria en posa 100.000, i la Generalitat, a través dels Departaments d’Acció Climàtica i Indústria, 250.000 euros. Aquesta darrera servirà per adequar el nou espai expositiu situat a l’esplanada que hi ha al darrere dels Pavellons Firals, les obres del qual han de començar de forma “urgent” per estar enllestides abans del 19 de març.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En aquest nou espai expositiu s’hi situarà maquinària i també el Saló del Tractor, de manera que el recinte de la Fira de Sant Josep, característic pel fet que es desenvolupa al llarg de la trama urbana de la capital del Pla d’Urgell, farà un canvi important. El més destacat és que la fira ja no començarà a l’avinguda de la Pau sinó que ho farà a l’avinguda de Canal, a l’alçada de la rotonda del carrer Arbeca.

 

Així mateix, la distribució dels expositors als pavellons firals també canviarà. L’espai d’oci associat als dies de la Fira de Sant Josep també se situarà en una nova ubicació i d’aquesta manera, el parc d’atraccions serà en un camp que hi ha entre la ronda Ponent i el Col·legi Ignasi Peraire. L’Ajuntament destina 65.000 euros per adaptar aquest nou recinte.

 

L’alcalde ha recordat que el pressupost de Fira de Mollerussa ronda els 700.000 euros i per això, disposar d’ajuts institucionals és important. A més a més, aquest 2023 s’iniciarà el projecte del canvi d’estatuts del Patronat de Fires per tal que en pugui dependre el futur Institut d’Emprenedoria de Mollerussa. Per tirar endavant aquesta iniciativa, Solsona ha assegurat que hi ha una partida de 300.000 euros que és resultat del fet de no haver pogut executar la primera fase l’any passat de manera que s’iniciarà en breu amb més força.

Cartell verd per donar suport a la reivindicació del sector agrari

El cartell de la 150a edició de la Fira de Sant Josep és de color verd i en les setmanes vinents la capital del Pla d’Urgell tenyirà diferents elements de la ciutat per anar en sintonia amb l’aniversari. Marc Solsona ha remarcat que l’elecció d’aquest color no és casual, i a banda de voler simbolitzar el camp, també s’ha triat per anar en sintonia amb la reivindicació del sector agrari després d’anys complicats per la crisi de preus o les gelades de la primavera passada.

 

El diumenge abans de Sant Josep, el 12 de març, es farà un acte institucional al Teatre l’Amistat on es presentarà un documental i un llibre dels 150 anys de la Fira. A més, segons l’alcalde, com que es tracta d’un any electoral, durant els dies fira es preveu l’assistència de moltes personalitats. El director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha comentat que estan treballant de valent per tenir la Fira de Sant Josep a punt. Ha assegurat que la gent està responent i es preveu una bona assistència. L’organització calcula uns 300 expositors, una xifra similar a la de les darreres edicions. Durant els 4 dies de fira es calcula un registre aproximat de 150.000 visitants.

 

A banda de la Fira de Sant Josep, que també compta amb el Saló de l’Automòbil, Fira de Mollerussa organitza 5 certàmens firals més al llarg de l’any. Es tracta del Concurs de Pintura Ràpida, l’Autotardor, l’Autotrac, l’Expo Clàssic i la Lan Party.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *