Fira de Lleida millora els equipaments del pavelló 4 amb motiu de Sant Miquel

Imatge de la sala 4 nord 2

Imatge de la sala 4 nord 2 | LleidaDiari.cat

 

Amb motiu de la 64a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i de la 33a edició d'Eurofruit, certàmens que obriran les portes aquest dijous, Fira de Lleida estrenarà oficialment dues noves sales d'actes ubicades al Pavelló 4 del recinte firal, una al costat de la porta principal d'accés (Sala 4 Nord) i una altra al fons de la construcció (Sala 4 Sud). A l'habilitació d'aquests dos espais cal afegir la remodelació i millora de l'espai d'atenció al públic situat també el Pavelló 4.

 

La Sala 4 Nord, que té una capacitat per a 45 persones, i la Sala 4 Sud, apta per a 85 assistents, està projectada per a conferències, presentacions i altres actes professionals de format mitjà. És previst que en aquesta edició de Sant Miquel i Eurofruit acullin una dotzena d'activitats tècniques. Segons el director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, la creació d'aquests nous espais —el més petit dels quals (Sala 4 Nord) ja es va estrenar oficiosament aquest dilluns en acollir la presentació d'una campanya d'ASAJA destinada a promocionar la fruita dolça de Lleida— «respon a l'estratègia d'anar implementant millores periòdicament per donar un millor servei a expositors i visitants». En aquest cas, «es tracta de disposar de dos espais polivalents situats just al costat de la zona d'exposició».

 

Una Fira de Sant Miquel que segueix creixent

Cal recordar que Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 33a edició d'Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) es desenvoluparan de dijous a diumenge amb 325 expositors directes i una seixantena d'activitats paral·leles. Ambdós certàmens, que se celebren de forma paral·lela, augmenten enguany un 30% la superfície d'exposició, que serà de 64.000 metres quadrats, en bona part per l'espai que ocuparan els tractors, que només participen a Sant Miquel de forma bianual. La fira lleidatana encara amb bones perspectives aquesta edició i manté la seva aposta per la professionalització i la internacionalització.

 

Ambdós certàmens creixen en expositors i també en superfície expositiva, sobretot per la presència enguany de firmes de tractors. En total, seran una dotzena les empreses d'aquest sector, que oferiran una mostra d'uns 150 tractors de diferents marques i models en els més de 10.000 metres quadrats de superfície que ocuparan a la fira. Cal recordar que la presència de tractors a Sant Miquel és de caràcter bianual, ja que les empreses alternen la participació anualment entre aquest certamen i la Fira de Sant Josep de Mollerussa.