Catalunya, la millor regió d’Europa per aquesta activitat financera

Catalunya és la regió europea amb millor estratègia per captar inversions estrangeres. Així ho considera la revista ‘fDi Magazine’, del grup ‘Financial Times’, que situa el país en primera posició, juntament amb Île-de-France (França), i per davant de territoris com Escòcia (el Regne Unit), Flandes (Bèlgica) i la Llombardia (Itàlia). Segons ha destacat el Govern en un comunicat, aquest és un dels rànquings més prestigiosos a escala internacional i és utilitzat per les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial. El rànquing també situa Barcelona en la primera posició en la seva categoria de ciutats europees.

En el cas de Catalunya la publicació valora particularment l’estratègia de captació d’inversions estrangeres d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat del Departament d’Empresa i Treball. Segons l’Executiu, l’organisme va captar 94 projectes d’inversió estrangera que van suposar una inversió de 620 milions d’euros i la creació de més de 3.400 llocs de treball. Com a exemple d’aquesta activitat, la publicació destaca el projecte de l’empresa sud-coreana Iljin Materials, que invertirà 600 milions d’euros per obrir a Catalunya la seva primera fàbrica a Europa.

 

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha celebrat el reconeixement i ha assegurat que Catalunya «és un imant pels projectes que generen valor afegit». Així mateix, ha destacat que els projectes inversors internacionals són tractors per a la transformació del model productiu. D’altra banda, ha remarcat que bona part de les empreses amb matriu estrangera que han optat per Catalunya, més tard han ampliat instal·lacions o han fet noves inversions.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«Això vol dir que hi ha confiança no només en el país, sinó també en l’administració pública», ha indicat en declaracions a l’ACN. «Ens anem posicionant de manera molt competitiva», ha agregat. En relació amb els països, Torrent ha apuntat que en els últims anys ACCIÓ ha emfatitzat les relacions amb els països asiàtics, sobretot Xina i Corea del Sud, i ha assegurat que es tracta de territoris amb projectes estratègics de cara al futur, com la mobilitat o els semiconductors. «Són sectors que explicaran la nostra economia i l’economia global en els pròxims anys», ha subratllat.

 

El rànquing ‘fDi Magazine’ també situa Barcelona en la primera posició en la seva categoria de ciutats europees. El document destaca, entre d’altres, l’estratègia de la ciutat per atraure projectes de l’àmbit de la tecnologia i la sostenibilitat, així com l’ecosistema tecnològic que ha generat. Tal com destaca la Generalitat en el comunicat, la capital catalana se situa per davant d’altres ciutats europees com Dublín (Irlanda), Berlín (Alemanya), Munic (Alemanya) o Milà (Itàlia).