Sense Categoria

Finalitzen les revisions mèdiques dels infants sahrauís que passen l’estiu a Lleida

LleidaDiari
  • agost 30, 2022
  • 2 min read
Finalitzen les revisions mèdiques dels infants sahrauís que passen l’estiu a Lleida

Els infants sahrauís que passen aquest estiu a diverses poblacions del Segrià en el marc del programa “Vacances en Pau” han finalitzat avui les preceptives visites mèdiques destinades a comprovar el seu estat salut. En total, els nens i nenes acollits per famílies lleidatanes han portat a terme una vuitantena de vistes al pediatra—amb analítica inclosa—, a l'oftalmòleg, a l'otorinolaringòleg i al dentista.

 

En el decurs d'aquestes revisions s'han detectat alguns problemes menors (càries, necessitat d'ulleres) però cap afecció greu. Cal recordar que hi ha el cas excepcional d'un infant de 8 anys que vindrà a Lleida fora de les dates habituals per fer un tractament mèdic especial.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Les revisions s'han portat a terme durant la darrera setmana de juliol i durant el mes d'agost i han anat a càrrec dels CAPS de cada zona i de les entitats Ilo, Avantmèdic, Pedrol Mairal, Clínica Dental Carrera i Dentalpicat, centres que han col·laborat desinteressadament en el projecte.

Imatge d'una revisió mèdica dels nens sahrauís a Lleida

Finalitzen les revisions mèdiques dels infants sahrauís que passen l'estiu a Lleida | LleidaDiari.cat

 

14 nens i nenes passen l'estiu al Segrià

Al final han estat 14 nens i nenes els que passen l'estiu al Segrià, comptant el petit que encara no ha arribat per problemes administratius, ja que se'n va incorporar un més originalment assignat a la demarcació de Barcelona. Es tracta de nens i nenes de 8 anys que mai abans havien sortit dels campaments de refugiats sahrauís situats al desert d'Algèria.

 

Els infants, han estat acollits per famílies de Lleida, Alguaire, Almenar, Alpicat, Llardecans i Torrefarrera. El programa “Vacances en Pau” al Segrià està organitzat per Sàhara Ponent i el Front Polisario, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *