Sense Categoria

Finalitzen les obres de condicionament del replà de les Coves, a l’Albagés

Avatar
  • juny 11, 2019
  • 3 min read

Imatge del mirador que s'ha habilitat al replà de les Coves, a l'Albagés | LleidaDiari.cat

 

El projecte Ponent Actiu, liderat per la Diputació de Lleida, ha finalitzat les obres de condicionament del Calvari, replà de les Coves i cap al cementiri, per un import de 41.753.47 euros, dels quals el 50% són amb fons FEDER, un 25% de l'Ajuntament de l'Albagés i un 25% de la Diputació de Lleida. Les obres han consistit en l'habilitació d'un mirador sobre la part central de les Garrigues, en què es poden divisar les principals formacions rocoses, com ara els Bessons, el Tossal dels Barrancs o la Serra Fosca.

 

El projecte forma part de l'adequació d'espais urbans i de la recuperació del patrimoni cultural i natural de l'àmbit del riu Set. Resta pendent la senyalització de la ruta que es preveu que s'iniciï aviat. La ruta unirà el naixement del riu al Vilosell amb la seva desembocadura al Segre, passant per indrets en què actua el projecte Ponent Actiu, permetent la rehabilitació d'espais com ara el paratge de Sant Miquel de la Tosca, les basses de la Pobla de Cérvoles, l'ermita de les Besses a Cervià, el replà de les Coves a l'Albagés, l'espai de visitants de les coves del Cogul o la vila d'Aspa.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Consolidar com a destí turístic

L'objectiu de Ponent Actiu és que es pugui consolidar com a destí turístic a partir de la posada en valor del seu patrimoni natural i cultural i mitjançant un model de gestió unificat, que permeti la creació de nous productes turístics sostenibles al territori, la recuperació i valorada del patrimoni cultural i natural, així com dels municipis que els envolten.

 

D'aquesta manera, es promou la diversificació de l'oferta turística, es desenvolupa la innovació en la indústria turística, es milloren les competències professionals, es fomenta la prolongació de la temporada turística, i es consolida la base de coneixements socioeconòmics del turisme. D'altra banda, també es potencia el turisme sostenible i de qualitat, amb la utilització responsable dels recursos naturals, la promoció, protecció i conservació del patrimoni natural i cultural; l'avaluació de l'impacte local, econòmic i social; i la visibilització internacional i celebració d'accions conjuntes.

Imatge del mirador que s'ha habilitat a la zona replà de les Coves, a l'Albagés

Imatge del mirador que s'ha habilitat a la zona replà de les Coves, a l'Albagés | LleidaDiari.cat

 

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *