Sense Categoria

Finalitzen els casals d’estiu municipals a Lleida

Avatar
  • agost 27, 2018
  • 4 min read
Finalitzen els casals d’estiu municipals a Lleida
Imatge d'Estiu de Petits

Imatge d'Estiu de Petits | LleidaDiari.cat

 

Els casals municipals Estiu de Petits i Estiu de Joc s'han acomiadat aquest dilluns amb trobades de cloenda que han comptat amb la participació de les famílies, després d'haver acollit un total de 1.650 nens i nenes durant els mesos de juliol i agost. La regidora d'Educació, Rosa Maria Salmeron, ha visitat les activitats que es duien a terme a l'Escola Bressol d'Albarés i a l'Escola Enric Farreny, dues de les seus d'aquests casals, i ha destacat que, en total i comptant també Esportmania, l'Ajuntament de Lleida ofereix tres mil places per al lleure educatiu dels infants d'un a catorze anys durant l'estiu.

  

  

«Són activitats de lleure educatiu, amb tallers i sortides, on els nens treballen també diferents àrees d'interès com la música, el transport, la pau i les energies renovables. D'aquesta manera es treballen valors com la solidaritat, el fet de compartir i el treball en equip i és una manera de facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar de les famílies», ha assegurat la regidora. A més, Salmeron també ha agraït la tasca dels 52 monitors contractats, els coordinadors, supervisors i alumnes en pràctiques que han participat en els casals, així com a les famílies que han mostrat la seva confiança en el projecte.

Imatge d'Estiu de Jocs

Imatge d'Estiu de Jocs | LleidaDiari.cat

 

 

«Estiu de Petits»

Durant la jornada d'aquest dilluns els nens i nenes d'«Estiu de Petits» i «Estiu de Joc» han fet activitats lúdiques com contacontes i representacions musicals, que han comptat amb la presència de pares, mares i altres familiars. «Estiu de Petits» és un projecte de lleure educatiu destinat a infants d'un i dos anys que té lloc durant els mesos de juliol i agost coincidint amb el període de vacances escolars. Les activitats lúdiques i educatives que s'hi organitzen contribueixen al desenvolupament i al procés de socialització dels nens i les nenes participants. Ha comptat amb 290 places.

  

  

A partir d'uns centres d'interès i a través del joc, l'expressió plàstica, la música, etcètera, es treballen amb els nens i les nenes aspectes d'educació en valors com la participació, el respecte cap als altres i el treball en equip. Les activitats han tingut lloc a l'escola bressol Ronda La Mercè, l'escola bressol Albarés i l'escola bressol La Mitjana. S'ofereixen dos torns, un al juliol i un altre a l'agost, amb horaris de 8.30 h fins a les 12.30 h, amb l'opció d'allargar-se fins a les 15 h si es queden al menjador.

 

«Estiu de Jocs»

El projecte «Estiu de Joc» és un recurs de lleure adreçat a infants de tres a onze anys que es du a terme durant els mesos de juliol i agost. Enguany s'incorpora «Estiu de Joc 2» per nois i noies de dotze a catorze anys. El programa d'activitats recull diverses propostes lúdiques i educatives amb l'objectiu de fer passar una bona estona als nens i les nenes participants i, a la vegada, treballar l'educació d'hàbits fomentant valors positius com la participació, la solidaritat, el respecte i la comprensió dels companys, entre d'altres.

Més imatges d'Estiu de Jocs

Més imatges d'Estiu de Jocs | LleidaDiari.cat

 

  

Les activitats s'estructuren sobre un projecte pedagògic que es durà a terme en diversos centres d'interès i que inclou jocs, tallers d'expressió plàstica i música, entre altres propostes. Enguany s'ofereixen 1.360 places i el projecte es realitza a les escoles Enric Farreny, La Mitjana, Pràctiques II, l'escola El Vilot – Sucs i l'escola Josep Manyé – Raimat en quatre torns durant el juliol i l'agost. L'horari d'atenció als infants és de les 8.30 h fins a les 14 h i, si es queden al menjador, s'allarga fins a les 15 h.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *