Sense Categoria

Publiquen diversos vídeos gravats per la Policia Nacional durant l’1-O

Avatar
  • setembre 25, 2018
  • 3 min read

Imatge d'un votant entre policies la jornada de l'1-O a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Fins al moment, les úniques imatges de les actuacions policials durant l’1-O que havien sortit a la llum eren les que els votants van compartir a les xarxes socials o les que van gravar els mitjans de comunicació. Ara, però, s’han fet públics alguns dels vídeos que van enregistrar els policies nacionals durant aquell dia. El mitjà digital ‘Eldiario’ ha tingut accés a 40 filmacions de les quals ha compartit 4, tres a col·legis de Barcelona i una a un de Sabadell.

 

El Mediterrània, un dels primers col·legis on van intervenir

L’escola Mediterrània de Barcelona va ser una de les primeres on la Policia Nacional va actuar. Poc després de les vuit del matí, van començar a desallotjar les persones que allà s’hi aplegaven. En la gravació es pot sentir l’agent que porta la càmera animant a «continuar fent fora» els votants. Els comandaments d’aquest operatiu són un dels que estan sent investigats pels jutjats de Barcelona.

 

 

No troben «les putes urnes» al col·legi Nostra Llar de Sabadell

Una de les actuacions més mediàtiques de la jornada va ser la del col·legi Nostra Llar de Sabadell. En aquest centre havia de votar la llavors presidenta del Parlament, Carme Forcadell. En les imatges es pot veure com els agents, després d’apartar diversos votants de les portes, busquen sense èxit les urnes. Un policia mostra la seva frustració per no trobar «les putes urnes».   

 

 

«Si passa una desgràcia, no diguis que ha sigut la policia»

El col·legi Ramón Llull va ser un dels centres on la Policia Nacional va intervenir amb més duresa. Mentre els manifestants s’agafaven entre ells per impedir l’entrada de la policia a l’escola, un dels agents cridava «Quan passi una desgràcia, no diguis que ha sigut la policia».

 

 

Un cop acabada la intervenció en aquest centre, es van produir diverses càrregues al carrer. Els agents van disparar diverses bales de goma, una d’elles va ser la que va fer perdre un ull a un manifestant, en Roger Español. Fa pocs dies es confirmava la imputació de 13 policies per aquests fets.

 

Tranquil·litat al centre Via Favència de Barcelona

L’última intervenció que ha publicat ‘Eldiario.es’ és la que va tenir lloc a l’escola Via Favència de Barcelona. Aquí la policia va actuar ràpidament i de manera proporcionada segons els jutjats. Els agents no van utilitzar la força i van poder decomissar les urnes i les paperetes en 5 minuts.  

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *